Košarka

Celticsi sigurni protiv Cavsa, Žižiću minute u garbage timeu

Matej Kačan • subota, 28.12.2019.
Celticsi sigurni protiv Cavsa, Žižiću minute u garbage timeu
Foto: EPA

Boston Celticsi nastavili su pozitivan niz pobjeda pobjedom nad Cleveland Cavaliersima u svom TD Gardenu. U ranijem terminu Celticsi su slavili sa 129:117...

Prekinut je niz od tri pobjede s kojima su zaredali Cleveland Cavaliersi. Niz se zaustavio kod starih znanaca u Bostonu. Celticsi su slavili sa 129:117 te su svoj vlastiti niz produžili na pet pobjeda te s ukupno 21 trijumfom drže drugo mjesto Istoka.

Prvih šest minuta košarke se igralo u egalu, a ostatak je protekao u potpunoj dominaciji domaćina. Već do kraja prve četvrtine bilo je 33:22, a maestralni Jayson Tatum do poluvremena podiže razliku do 62:47.

Gdje je Tatum stao u prvom poluvremenu nastavio je Jaylen Brown u trećoj i četvrtoj dionici pa razlika dostiže maksimalnih 23 poena za Boston, a na teren mogu ući igrači s kraja klupe. To je značilo i priliku za hrvatskog centra Antu Žižića koji je dobio minute za Cavse protiv ekipe iz koje je i stigao u Cleveland, a vrijeme provedeno na terenu je iskoristio dobro.

Žižić je ubacio osam poena te je dao velik obol u smanjivanju razlike na konačnih 129:117. Nezaustavljivi su kod Bostona bili Brown i Tatum. Prvi je ubacio 34, a potonji je dodao 30 poena, dok je veteran Kevin Love s 30 poena prevodio Cavse.

NBA liga:
Boston - Cleveland 129:117

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!