Košarka

Sjajni Bogdanović predvodio Jazzere do tijesne pobjede protiv Pelicansa

Branimir Korać • utorak, 07.01.2020.
Sjajni Bogdanović predvodio Jazzere do tijesne pobjede protiv Pelicansa
Foto: EPA

Iza Bojana Bogdanovića je napadački jedna od najboljih utakmica ove sezone. Predvodio je Jazzere u pobjedi protiv New Orleans Pelicansa koji su bili u igri do posljednjih sekundi, ali Jazzeri su ipak slavili...

Jazzeri su stigli do šeste uzastopne pobjede, ovaj put vrlo teško na dosta neugodnom gostovanju kod Pelicansa. Imali su domaćini priliku za produžetak, ali Rudy Gobert napravio je ono za što je masno plaćen, odigrao je odličnu obranu i zaustavio je Brandona Ingrama.

Kod te akcije tražili su domaćini prekršaj, suci su provjerili snimku, ali potvrdili svoju prvu odluku kako je sve bilo čisto na nezadovoljstvo domaćioh igrača i navijača.

Bio je to susret s čak 18 promjena vodstva i 11 poravnanja. Tijekom treće dionice Jazzeri su nakratko otišli na 11 poena razlike, ali domaćin je vratio ravnotežu i do samog kraja održavao neizvjesnost.

Bojan Bogdanović bio je vrlo dobar napadački, zanimljivo, bio je to jedan od rijetkih susreta u kojem nije imao niti skok, a niti asistenciju, ali zato je upisao 35 poena.

Najbolji hrvatski košarkaš proveo je na parketu 33 minute i za to vrijeme šutirao 8/12 za dva, 3/9 za tri poena te 10/10 s linije slobodnih bacanja.

Kada Bogdanović odigra ovako kvalitetnu utakmicu, Jazzeri ne gube, a domaćina nije spasila niti jednako dobra predstava Ingrama na drugoj strani.

Jazzeri su susret završili s 52 posto šuta iz igre dok su Pelicansi bili na 48 posto i tricom na 39 posto. S druge strane gosti su samo za tri poena šutirali 16/33.

Bogdanović, dakle s 35 poena, te Joe Ingles s 22 poena i šest asistencija bili su najučinkovitiji kod Utah Jazza.

Kod Pelicansa koji i dalje čekaju debi Ziona Williamsona, Ingram je upisao 35 poena, osam skokova i pet asistencija, JJ Redick dodao je 23 poena, a Lonzo Ball 21 poen uz osam skokova i sedam dodavanja.

NBA:
New Orleans Pelicans - Utah Jazz 126:128

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!