EP 2020., Skupina C, 1. kolo, 09.01.2020, 18:15 h
Njemačka
Njemačka 34:23 Nizozemska

Njemačka tek u drugom poluvremenu osigurala pobjedu protiv debitanta

Mihaela Bradovski • četvrtak, 09.01.2020.
Njemačka tek u drugom poluvremenu osigurala pobjedu protiv debitanta
Foto: EPA

Rukometaši Njemačke svoj su put na Europskom prvenstvu otvorili 34:23 pobjedom nad debitantom Nizozemskom. Iako su slavili dvoznamenkastom razlikom tek će susret drugog kola protiv Španjolske pokazati koliko izabranici Christiana Prokopa mogu na ovom Prvenstvu...

Njemačkoj izabranoj vrsti mnogi ne vjeruju kada su u pitanju visoke ambicije na ovom Europskom prvenstvu. Sastav Christiana Prokopa prvo je kolo arhivirao uvjerljivim slavljem nad Nizozemskom i u tom pogledu miran čeka dvoboj sa Španjolcima, no njemačka će struka imati o čemu razmišljati kada je u pitanju igra iz prvog dijela ovog uvodnog susreta.

Početnih desetak minuta proteklo je u međusobnom ispitivanju snaga, a tijekom tog su perioda i njemački i nizozemski reprezentativci na svojoj strani imali dva pogotka prednosti. Prokopova je vrsta svojih +2 iz devete minute u idućih pet pretvorila u 9:4, zahvaljujući prije svega pritisku s desne strane koji je rezultirao isključenjem Benghanema, a zatim i Jerryja što su njemački rukometaši iskoristili za prvo osjetnije odvajanje.

Za tih se pet prednosti s crte, atraktivnim pogotkom iz okreta, pobrinuo Patrick Wiencek nakon čega je nizozemska klupa zatražila minutu odmora ne bi li time prekinula njemački nalet. Niz Njemačke prekinuo je na kraju njen kapetan Uwe Gensheimer koji je u 16. minuti zaradio direktan crveni karton. Bart Ravensbergen u sedmoj mu je minuti obranio šut s linije sedam metara, a ovoga je puta nakon pogotka u glavu nizozemskom vrataru ukazana pomoć, a Gensheimer je završio na tribinama.

Dugo su Nizozemci čekali da im se pokrene Kay Smits koji je konačno u periodu od 18. do 27. minute postigao pet od šest nizozemskih pogodaka čime je svoju vrstu do kraja prvog dijela povukao na dva koraka do izjednačenja. Njemački vratar Andreas Wolff u 26. je minuti upisao šestu obranu, a tijekom prvih pola sata svojim je reakcijama upućenim obrambenoj liniji ispred sebe dao najbolju ocjenu njenom izdanju.

Njemački je sastav tijekom prve četiri minute nastavka zaradio nova dva isključenja no izabranici Erlingura Richardssona nisu znali iskoristiti priliku koja im se time otvorila. Umjesto novog pokušaja smanjenja zaostatka malo po malo nizozemska je vrsta gubila korak s individualno kvalitetnijim protivnikom i na ulasku u drugu polovicu drugog dijela ponovno se našla na -5.

Nijemci su zaustavili Smitsa, na drugoj su strani precizni bili Häfner, Kohlbacher i Reichmann, sva trojica po dva puta tijekom iste serije i sve nakon toga kretalo se samo u jednom smjeru, prema uvjerljivoj pobjedi njemačke vrste.

Häfner i Kohlbacher po pet su se puta upisivali u listu strijelaca, jedan pogodak manje postigao je Kühn dok je Wolff na kraju stigao do 12 obrana. Kay Smits stao je na sedam zgoditaka, a šest je za sastav Nizozemske postigao Steins.

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Skupina C, prvo kolo:
Njemačka - Nizozemska 34:23

EP 2020., Skupina C

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Njemačka34:23Nizozemska
Španjolska33:22Latvija
1Španjolska 3102:73+296
2Njemačka 388:83+54
3Nizozemska 380:94-142
4Latvija 373:93-200

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!