Rukomet

Lauge: 'Pružili smo im mali prst, a oni su uzeli cijelu ruku'

Mihaela Bradovski • nedjelja, 12.01.2020.
Lauge: 'Pružili smo im mali prst, a oni su uzeli cijelu ruku'

Islanđani uživaju u fantastičnoj pobjedi protiv Danske 31:30 s kojom su šokirali velikog favorita, aktualnog prvaka svijeta i olimpijskog pobjednika...

Veliku utakmicu odigrao je Aron Palmarsson koji je dominirao i predvodio islandske strijelce. Palmarsson ističe odličnu pripremu susreta kao jedan od glavnih razloga pobjede.

"Dobar osjećaj iako smo imali problema u obrani u prvom dijelu. Lako su nas probijali, ali smo i mi u napadu bili dobri tijekom cijelog susreta. Nisu nas iznenadili, nisu bili dovoljno agresivni prema nama i to smo iskoristili. Dobar je osjećaj, na poluvremenu smo uspjeli reagirati i popraviti obranu."

"Gummi je imao tri tjedna za pripremiti ovu utakmicu i ništa nas nije iznenadilo. Krasno smo koristili to što su nam ostavljali prostora i nisu bili dovoljno agresivni. Igrali smo cijelu utakmicu na isti način i istim ritmom i isplatilo nam se."

Naravno, u svemu je bitna i sreća, a Islanđane je pomazila.

"Na kraju smo imali i dosta sreće, ali ne smijemo zaboraviti da su ovo samo dva boda bez obzira na ime protivnika i s kim smo igrali. Već smo pobjeđivali i dolazili na vrh, a onda gubili i ispadali. Naučili smo nešto iz toga, ovdje smo pokazali da nismo došli samo promatrati što se događa. Pokazali smo vjeru i samopouzdanje i znamo koliko možemo."

Danski izbornik Nikolaj Jacobsen ne skriva da je njegova reprezentacija sada u problemima.

"Sada smo pod maksimalnim pritiskom. Morali smo bolje odraditi posao u obrani, nismo bili dovoljno kompaktni i nismo iskontrolirali Palmarssona i Smarasona, posebno u drugom poluvremenu. Suđenje? Nije da je isprika, ali nije mi jasno zašto su se suci na kraju oglasili kada smo imali slobodnog čovjeka."

Rasmus Lauge Schmidt nije se izvlačio na suđenje.

"Zabiti 30 golova jnije malo, ali na drugoj strani nismo ništa imali pod kontrolom. Nismo si pomagali međusobno niti našim vratarima, bilo je to daleko od dovoljnog. Znali smo da će biti teško i na žalost ispustili smo tu prednost od dva gola iz drugog dijela. Pružili smo im mali prst, a oni su uzeli cijelu ruku."

Sve utakmice možete pratiti uživo ili pogledati naknadno samo na RTLplayu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!