Vodeni sportovi

Hrvatska dominirala pa zakomplicirala, ipak upisana pobjeda protiv Crne Gore

Matej Kačan • četvrtak, 16.01.2020.
Hrvatska dominirala pa zakomplicirala, ipak upisana pobjeda protiv Crne Gore

Nakon uvjerljivih 17:9 protiv Njemačke, vaterpolo reprezentacija Hrvatske nastavlja s dobrim otvaranjem Europskog prvenstva u Mađarskoj. U drugom susretu su Barakude svladale južne susjede iz Crne Gore. Završilo je 11:10...

Hrvatska vaterpolo reprezentacija uspješno je otvorila EP u Budimpešti. Nakon uvjerljive pobjede protiv Njemačke u prvom kolu smo gledali "Jackyl & Hyde" predstavu od Barakuda koje su vodile 10:5 da bi na kraju spašavale pobjedu nakon nepotrebnih komplikacija.

Susret je krenuo poprilično tvrdo te obje ekipe teško dolaze do ikakvog šuta. Prvi smo pogodak vidjeli nakon dvije minute vaterpola kada Brguljan dovodi Crnogorce u vodstvo. Četiri minute nakon toga nije bilo pogodaka, a Hrvatska je zapucala dvije situacije s igračem više. No izjednačenje za izabranike Ivice Tucka donosi Andro Bušlje dalekometnom bombom.

Nakon toga se Hrvatska oslobodila pa na kraju prve i početku druge četvrtine koristi dva igrača više u nizu za 3:1, a oba puta je strijelac Luka Bukić. nakratko se Crna Gora približava preko Pješivca s dva igrača više, ali onda Hrvatska kreće u furioznih nekoliko minuta u kojima preko Garcije, Jokovića i Vrlića postiže tri pogotka i ima maksimalnih četiri pogotka razlike. Na 6:3 je prije poluvremena smanjio Vidović.

Izvrsno je funkcionirao hrvatski napad koji je iznuđivao isključenja u čemu je prednjačio Vrlić, a istaknuo se i sjajni Bijač s nekoliko sjajnih obrana, od čega je i jedna obrana peterca. U prvih četiri minute treće dionice mreže su mirovale, a onda padaju brza tri pogotka. Lončar i Benić odvode Hrvatsku na velikih 8:3, a onda na četiri pogotka razlike smanjuje Dimitrije Obradović.

Novog igrača više je zaradila Hrvatska na tri minute do kraja treće, a opet je to kaznio sjajni Bukić svojim trećim pogotkom za pet razlike. Drugi peterac za Crnogorce realizira Drašković, a onda sjajni Vrlić zabija svoj drugi pogodak i vraća na pet poena prednosti za Barakude koje u trećoj dionici nisu dopuštale Crnogorcima povratak u aktivan rezultat.

No početkom posljednjih osam minuta dolazi do velikog opuštanja kod Hrvata, a Crnogorci su znatno podigli agresivnost i u četiri minute stižu na opasnih 10:8, a onda Petković novim pogotkom iz igre šest na šest dovodi Crnu Goru na tek pogodak zaostatka, da bi i asistirao za Vidovića koji postavlja 10:10 nakon velike 5:0 serije Crne Gore u pet minuta. Tako smo u posljednjih minutu i pol ušli s izjednačenim rezultatom i maksimalnom dramom.

Ipak su se Hrvati malo pribrali i Garcia donosi pogodak prednosti nakon novog realiziranog igrača više, a onda Bijač brani napad s igračem više te Hrvatska u zadnjih pola minute ima prednost i napad što je bilo dovoljno za očuvanje žive glave i pobjedu od 11:10.

Bukić je kod Hrvata zabio tri pogotka, dok su Petković i Obradović postigli po dva pogotka za Crnu Goru. Hrvatskoj slijedi susret sa Slovačkom koji je na rasporedu u subotu.

EP u vaterpolu, grupna faza:
Hrvatska - Crna Gora 11:10

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!