Košarka

Nuggetsi pronašli lijek za Lillarda i nanijeli Blazersima visok poraz

Branimir Korać • srijeda, 05.02.2020.
Nuggetsi pronašli lijek za Lillarda i nanijeli Blazersima visok poraz

Damian Lillard igrao je na nevjerojatnoj razini u posljednjim utakmicama, ali na gostovanju kod Denver Nuggetsa ipak nije nastavio s takvim nastupima. Domaćin ga je iskontrolirao i nanio Portlandu visok poraz...

Ovaj put Damian Lillard nije bio niti blizu granice od 40 poena, ne može se reći da je bio loš, ali nije uspio odnijeti Portland do velike gostujuće pobjede. U Coloradu je domaći Denver bio uspješniji i slavio sa 127:99.

Rezultatski, bio je to potpuno nezanimljiv dvoboj. Već u prvom poluvremenu sve je bilo jasno, Denver je odjurio na ogromnu prednost i do odlaska na odmor stvorio je razliku koju Portland nije mogao dostići.

"Svi smo bili uključeni i svi smo imali isti cilj - zaustaviti Damea", priznao je nakon susreta Nikola Jokić koji je odigrao veliku utakmicu.

Lillard je u susret upao sa serijom od osam uzastopnih utakmica s preko 30 poena, a u zadnjih šest utakmica imao je nemoguć prosjek od 48.8 poena. Ovdje su mu konstantno puhali za vratom Craig i Harris, a kada je i pobjegao njima, čekao je Jokić.

Već na poluvremenu bilo je jasno da Lillard ovaj put neće s Blazersima doći do pobjede, Portland je gubio s ogromnih 64:38 i bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će susret završiti.

Jokić je bio prvo ime kod Nuggetsa s 29 poena, 13 skokova i devet asistencija (za samo tri četvrtine) dok je Jamal Murray upisao 20 poena i šest asistencija. Kod Blazersa Lillard je ubacio 21 poen uz devet asistencija, a CJ McCollum dodao je 20 poena. Igrao je i Mario Hezonja, dobio je 12 minuta i ubacio devet poena (3/4 za dva, 0/1 za tri, 3/4 slobodna).

NBA:
Denver Nuggets - Portland Trail Blazers 127:99

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!