Košarka

Antetokounmpo, Harden i James izdominirali, Bucksi zaustavili Ziona

Branimir Korać • srijeda, 05.02.2020.
Antetokounmpo, Harden i James izdominirali, Bucksi zaustavili Ziona

Favorizirani Milwaukee Bucksi, Los Angeles Lakersi i Houston Rocketsi bili su uspješni u noćašnjim susretima u NBA ligi i upisali su pobjede na krilima svojih zvijezda...

Milwaukee Bucksi uspješno su odradili gostovanje u New Orleansu protiv Pelicansa. S nestrpljenjem se iščekivao dvoboj između Ziona Williamsona i Giannisa Antetokounmpa, a Greek Freak pokazao je rookie senzaciji da je pred njom još dosta posla.

I dok je Giannis bio nezaustavljiv, kao i obično, Zion se suočavao s fizički vrlo čvrstom obranom i stalnim promjenama čuvara što mu je otežavalo posao. Na kraju je iz igre šutirao 5/19, ali ipak je sudjelovao u kompliciranju dvoboja na početku zadnje dionice. No Bucksi ipak nisu dozvolili neki veliki preokret i ipak su slavili 120:108.

Antetokounmpo je ubacio 34 poena uz 17 skokova i šest asistencija dok je Khris Middleton dodao 20 poena, osam skokova i osam asistencija. Kod poraženih Brandon Ingram ubacio je 32 poena uz sedam skokova, Williamson 20 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a Lonzo Ball 11 poena uz 14 skokova.

Lakersi su imali lagan posao protiv San Antonio Spursa i nanijeli su im visok poraz 129:102. Bila je to večer LeBrona Jamesa koji je apsolutno dominirao, bio je u "svom filmu" i nitko ga nije uspio usporiti.

Lakersi su krenuli nešto sporije u napadu i Spursi su ih kontrolirali u prvoj dionici koja je završena s 21:19, ali kako je susret odmicao, tako je napad domaćina bio sve ubojitiji. U drugoj dionici Lakersi su ubacili 30 poena, u trećoj 36, a u četvrtoj 42. Spursi su na kraju morali priznati visok poraz.

James je susret završio s 36 poena (6/9 trica), devet asistencija i sedam skokova, po 18 poena dodali su Anthony Davis (pet skokova) i Kyle Kuzma (12 skokova) dok je Dwight Howard susret završio s 12 poena i 11 skokova.

Kod Spursa DeMar DeRozan ubacio je 28 poena uz devet skokova i sedam asistencija dok je Bryn Forbes dodao 13 poena.

Houston Rocketsi oporavili su se na vrijeme od lošeg ulaska u utakmicu i na krilima Jamesa Hardena stigli su do pobjede protiv Charlotte Hornetsa sa 125:110. Bez razmijenjenog Clinta Capele i ozlijeđenog Russella Westbrooka, Rocketsi su svejedno slavili i to još jednom uz forsiranje vrlo niske petorke.

Hornetsi nisu naplatili odlično otvaranje susreta i polako su gubili korak kako je susret odmicao. Na kraju su poraženi iako su u jednom trenutku na početku zadnje četvrtine poveli, no uslijedila je serija 15:2 koja je prelomila dvoboj.

Harden je susret okončao s 40 poena, 12 asistencija i devet skokova, Danuel House dodao je 22 poena i devet skokova, a PJ Tucker 13 poena i deset skokova. Eric Gordon šutirao je za tricu 0/12, ali takvi tricaški ispadi za Rocketse nikada nisu bili problem. Pitajte Hardena.

Kod Hornetsa Miles Bridges ubacio je 20 poena uz 15 skokova, a 20 poena i pet skokova dodao je Terry Rozier. Devonte Graham upisao je 16 poena (5/10 trica) i deset asistencija.

NBA:
New Orleans Pelicans - Milwaukee Bucks 108:120
Los Angeles Lakers - San Antonio Spurs 129:102
Houston Rockets - Charlotte Hornets 125:110

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!