Tenis

Kiki Bertens lakoćom do desete titule karijere, Ribakina bez šanse

Petar Jenjić • nedjelja, 16.02.2020.
Kiki Bertens lakoćom do desete titule karijere, Ribakina bez šanse

Do desete pobjede u finalima na WTA touru stigla je Kiki Bertens. U finalu WTA turnira u St. Peterburga bila je bolja od Elene Ribakine u dva seta...

Kiki Bertens obranila je naslov na WTA turniru u Sankt Peterburgu. Lani je u finalu bila bolja od Donne Vekić, a ove godine svladala je Elenu Ribakinu sa 6:1, 6:3.

U jednosmjernom meču stigla je do pobjede nakon sat i 16 minuta igre. Ovo joj je jubilarna deseta titula karijere, a prva ove sezone. Prošle sezone igrala je pet finala, a osvojila je, uz ovaj turnir, i onaj u Madridu.

S druge strane, njena protivnica igrala je svoje treće finale na ovoj razini i upisala drugi poraz. Do sada je uspjela osvojiti turnir u Hobartu.

U prvom setu bilo je izjednačeno samo do 1:1, a nakon toga Nizozemka radi tri uzastopna breaka te ukupno koristi treću set loptu. Uz tri iskorištene, još je imala šest prilika.

Na početku drugog seta spasila je četiri break šanse protivnice, da bi u četvrtom gemu sama napravila break. Nakon toga spasila je još jednu priliku Ribakine te mirno privela meč prema kraju.

WTA St. Peterburg, finale:
Kiki Bertens (Nizozemska, 2) - Elena Ribakina (Kazahstan, 8) 6:1, 6:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!