Nogomet

Kimpembe: 'Sustav igre nije razlog poraza, mi smo ti koji igramo', Marquinhos: 'Nismo imali intenzitet'

Matej Kačan • srijeda, 19.02.2020.
Kimpembe: 'Sustav igre nije razlog poraza, mi smo ti koji igramo', Marquinhos: 'Nismo imali intenzitet'

Nakon poraza PSG-a kod Borussije Dortmund od 2:1 pred novinare su stali i braniči poražene ekipe. Presnel Kimpembe i Marquinhos nisu bili zadovoljni nedostatkom konkretnosti kod svoje momčadi...

Mnogo se nakon poraza PSG-a na Signal Iduna Parku priča o odluci Thomasa Tuchela da postavi PSG u formaciju 3-4-3, ali branič Parižana Presnel Kimpembe ne vidi razloge poraza u tome. Njega najviše brine jalovost napada inače vrlo efikasne momčadi.

"Bila je ovo komplicirana utakmica protiv sjajne ekipe. Nismo znali kako stvarati šanse iz posjeda. Presjekao nas je i taj drugi gol nakon izjednačenja, pao nam je moral. Poraz nema veze s taktičkom shemom. Mi smo ti koji igramo, na kraju krajeva su to isti igrači na terenu. Na nama je da stvorimo tu žudnju i nužnost za pobjedom. Večeras smo izgubili, ali uvijek imamo taj uzvrat kod kuće. Dobro ćemo trenirati i vidjeti kako će se sve odigrati na Parku Prinčeva."

Sličnog stava kao i njegov kolega iz obrane bio je i Brazilac Marquinhos koji je u posljednjih nekoliko susreta igrao zadnjeg veznog, ali je ovaj put bio povučen na desnog stopera. On je istaknuo jednu važnu riječ, a to je intenzitet.

"Imali smo posjed u prvom poluvremenu, ali nismo imali intenziteta niti smo bili aktivni u igri s loptom. Promašili smo dosta toga, a oni su nas iskontrirali i na najmanju našu pogrešku i tu su nam naudili. Dobro smo se nosili u prvom dijelu, ali su nam u drugom dali dva gola preko igrača koji ima nos za pogodak. Oni su se dobro grupirali, stajali su nisko, a mi nismo bili na razini što se tiče tempa i intenziteta igre. Radit ćemo na pripremi za uzvrat, dobro je što smo zabili. Moramo pobijediti kod kuće, moramo biti agresivni i čvrsti u obrani. Važno je ne primati golove kod kuće, treba nam agresivnosti u visokom presingu što je nedostajalo danas. Takvi mali detalji rade svu razliku", opširan je bio brazilski branič.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!