Košarka

Dario Šarić sjajan, Sunsi poraženi na gostovanju u Oregonu

Branimir Korać • srijeda, 11.03.2020.
Dario Šarić sjajan, Sunsi poraženi na gostovanju u Oregonu

U Portlandu su domaći Trail Blazersi ugostili Phoenix Sunse i upisali glatku pobjedu 121:105. Blazersi su dominirali i bili bolji protivnik, a Dario Šarić učinkom je nadmašio Marija Hezonju...

Nakon dva vezana poraza od kojih je prvi bio protiv Phoenix Sunsa, Portland Trail Blazersi ugostili su Sunse u Oregonu i tražili pobjedu. Do kraja natjecanja ostalo je malo vremena, Blazersi imaju još svega 16 utakmica i jednostavno ne smiju gubiti.

U ovom susretu u prvom poluvremenu odigrali su u grču i nisu izgledali dobro, Sunsi su bez problema održavali korak, no u nastavku susreta ipak drugačija slika. Zaigrao je Portland dosta bolje i na kraju je zasluženo slavio.

Portland je jednostavno morao do pobjede kako bi zadržao neku nadu u borbi za doigravanje i kako bi smanjio zaostatak za Memphisom koji drži osmu poziciju na Zapadu, a upravo on je sljedeći protivnik Portlanda, u srijedu u ooj istoj dvorani.

Blazersi su protiv Sunsa jako dobro krenuli, nisu dugo čekali na dvoznamenkastu razliku, ali gosti uz vrlo dobar nastup Darija Šarića i Devina Bookera uspjeli su se vratiti u utakmicu.

U drugom poluvremenu Sunsi su se još držali neko vrijeme, zaostajali samo tri poena, no onda je krenuo domaćin, otišao na 101:88 i do kraja susreta bez ikakvih problema držao visoku prednost.

U Portlandovim redovima istaknuli su se Damian Lillard s 25 poena (5/11 trica), sedam asistencija i pet skokova, Trevor Ariza (5/8 trica, šest skokova) i CJ McCollum (šest skokova), Carmelo Anthony s 21 poenom i pet skokova te Hassan Whiteside sa 16 poena i 14 skokova. Mario Hezonja za 14 minuta ubacio je osam poena (1/1 za dva, 2/2 za tri) uz četiri skoka.

Kod Sunsa Devin Booker ubacio je 29 poena uz devet asistencija i šest skokova dok je Dario Šarić za 39 minuta dodao 24 poena (5/10 za dva, 4/6 za tri, 2/2 slobodna) uz 11 skokova. Ricky Rubio dodao je 21 poen, devet asistencija i šest skokova.

NBA:
Portland Trail Blazers - Phoenix Suns 121:105

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!