Vodeni sportovi

Jedriličari ponovno na moru: 'Jedva smo dočekali povratak'

Branimir Korać • srijeda, 06.05.2020.
Jedriličari ponovno na moru: 'Jedva smo dočekali povratak'
Foto: Pixsell

Među onima koji su dobili dozvolu za povratak natjecanju su i jedriličari, a nsvi se slažu - jedva smo dočekali početak treninga...

Tonči Stipanović bit će jedan iod jakih hrvatskih aduta u borbi za odličje u Tokiju.

"Jedva smo dočekali svi taj trenutak, osluškivali smo svaki dan javljanja Stožera te smo dočekali tu odluku raširenih ruku i presretni smo što smo ponovno na moru", kaže Stipanović za HRT i dodaje.

"Klub je još uvijek službeno zatvoren, nadamo se da će ova situacija ići na bolje pa da će se i mladi početi lagano vraćati treninzima. Zasad samo nas trojica imamo priliku izaći, no idemo korak po korak."

Jedrenje je niskorizičan sport što se tiče mogućnosti zaraze, a jedriličari su do povratka na more trenirali u kućnim uvjetima.

"Maksimalno dajemo pozornost distanci i držimo brodove van hangara, a na moru uvjeren sam nema korone. Jedva sam dočekao, ova odluka došla je u pravom trenutku", dodaje Filip Jurišić.

Oavlos Kontides je u Hrvatskoj već 14 godina, osvajač je prve olimpijske medalje za Cipar, a slaže se s odlukom o odgodi Olimpijskih igara.

"Bila je to korektna odluka jer puno sportaša diljem svijeta nije moglo trenirati i bilo je u neizvjesnosti. Olimpijske igre su veliki show koji je koronavirus pokvario i ovo je bila dobra odluka."

I Stipanović se slaže kako je odgoda bila jedino ispravno što se moglo napraviti.

"Ne bi bilo fer jer smo se mi vratili treninzima, a drugi još nemaju priliku za to. Pitanje je u kakvim bi se uvjetima sve to održavalo i u kakvoj formi bi bili sportaši. Bio sam u dobroj formi početkom godine i nadao sam se da bi se Igre mogle održati, ali mislim da je odgoda ipak fer odluka."

FOTO: Miranda Čikotić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!