Vodeni sportovi

Jug nakon peteraca došao do vodstva u finalnoj seriji

Jan Šneler • subota, 18.07.2020.
Jug nakon peteraca došao do vodstva u finalnoj seriji
Foto: Pixsell

U finalu Prvenstva Hrvatske, dubrovački Jug je nakon boljeg izvođenja peteraca stigao do pobjede nad Mladosti i poveo u finalnoj seriji...

Ako je suditi po prvoj utakmici, finalna serija Prvenstva Hrvatske u vaterpolu bit će sjajna. Nakon odličnog susreta i peteraca, pobjedu je u prvom srazu odnio Jug i tako vratio Mladosti za poraz od prije par dana u finalu Regionalne lige.

Jug je odlično otvorio susret. Obrana i vratar Toni Popadić bili su sjajni, a to je bilo vidljivo na rezultatu nakon prve četvrtine. Jug je vodio s 5:2, a veliko vodstvo dodatno povećao početkom druge četvrtine.

Vodili su Dubrovčani sa 7:2 i Mladosti je prijetio potpuni potop. Ipak, nakon time outa i malo konsolidacije, Mladost je uspjela povezati linije i otići na odmor sa zaostatkom 9:6. Jug ipak nije popuštao, nastavljao održavati vodstvo i Mladost je samo uspijevala doći na minimalni zaostatak.

Ipak, posljednju minutu i pol Mladost je sve okrenula u svoju korist. Prvo su Konstantin Harkov i Alexander Bowen donijeli Mladosti izjednačujućih 13:13, a onda su Žapci imali čak i napad od 15-ak sekundi za pobjedu, ali nisu uspjeli ništa kreirati.

Ušlo se u seriju peteraca koji su trebali donijeti pobjednika i Mladost je kiksala već kod prvog udarca. Promašio je Luka Bukić. Do kraja su obje momčadi pogađale, a točku na i stavio je Xavi Garcia petim petercem za Jug.

Kod Juga je fenomenalan bio Hrvoje Benić sa šest golova, dok su za Mladost po četiri pogotka postigli Bowen i Harkov. U tu statistiku uključeni su pogođeni peterci.

Druga utakmica finala igrat će se za četiri dana u Zagrebu, a treća je na rasporedu sljedeću subotu u Dubrovniku. Eventualno, ali i najvjerojatniju četvrtu utakmicu, momčadi će odigrati u Zagrebu 29. srpnja.

Prvenstvo Hrvatske, finale, 1. utakmica:
Jug - Mladost 13:13 (5-2, 4-4, 3-4, 1-3)
Nakon peteraca: 5-3

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Prvenstvo Hrvatske

finale

Jug AO18:16 *Mladost
Mladost11:13 **Jug AO
Jug AO19:3Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!