Vodeni sportovi

Jug nakon peteraca svladao Mladost u gostima i stigao na korak do naslova

Matej Kačan • srijeda, 22.07.2020.
Jug nakon peteraca svladao Mladost u gostima i stigao na korak do naslova
Foto: Pixsell

Nakon što je u finalu protiv Juga Mladost obranila naslov prvaka Jadranske lige, na rubu obrane domaćeg naslova je dubrovačka momčad koja je i u Zagrebu svladala Mladost nakon peteraca...

Vaterpolisti Juga poveli su 2:0 u finalu 1. HVL i u Gružu će za tri dana imati priliku osvojiti peti naslov u nizu, a 16. ukupno. Jugaši su svladali Mladost u Zagrebu, i to opet nakon izvođenja peteraca.

Regularni dio je završio 10:10, a junak Dubrovčana je vratar Toni Popadić koji je u raspucavanju obranio dva peterca Mladosti. Jug je nakon izjednačenog prvog poluvremena do prve osjetnije prednosti stigao u trećoj dionici kad je otišao na 9:6.

No tu je Jug opet potonuo te Mladost odgovara s 4:0 na dvije i pol minute prije kraja, ali će do isteka regularnog dijela samo Filip Kržić zabiti gol vrijedan peteraca. Imala je Mladost napad za pobjedu, ali je Bowen pogodio gredu pa se otišlo u novo raspucavanje.

Popadić je tu obranio udarce Bukiću i Laziću, dok je Bowen pogodio gredu i Jug slavi drugu pobjedu u finalnoj seriji. U regularnom dijelu je prvo ime Dubrovčana bio Loren Fatović s pet golova uz tri gola Alexandrosa Papanastasioua, dok je kod Mladosti najbolji bio Lovre Miloš s četiri gola.

Treća utakmica serije i prva prilika za Jug da obrani naslov je na rasporedu u subotu u 20:15 sati, a igrat će se na bazenu u Gružu.

Vaterpolo PH, finale:
Mladost - Jug 11:13 (10:10)

FOTO: Dalibor Urukalović/PIXSELL

Prvenstvo Hrvatske

finale

Jug AO18:16 *Mladost
Mladost11:13 **Jug AO
Jug AO19:3Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!