Vodeni sportovi

Nestvaran poraz Mladosti u Gružu, Jug AO je prvak Hrvatske!

Branimir Korać • subota, 25.07.2020.
Nestvaran poraz Mladosti u Gružu, Jug AO je prvak Hrvatske!
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Juga prvaci su Hrvatske! Odigrali su briljantnu treću utakmicu protiv Mladosti i s nestvarnih 19:3 odnijeli treću pobjedu...

Finale Regionalne lige pripalo je u Dubrovniku Mladosti s 15:11. Zatim je Jug slavio u prvoj finalnoj utakmici hrvatskog prvenstva nakon peteraca, na isti način slavio je i u drugom susretu u Zagrebu i ništa nije govorilo da bi se ovakav rasplet mogao dogoditi u trećoj utakmici.

Dogodila se baš ona utakmica kada jedna momčad igra utakmicu sezone i sve joj ulazi, a druga daleko najlošiju i ne može baš ništa. Jug je nanio Mladosti najteži poraz od hrvatskog osamostaljenja, razbio ju je s nestvarnih 19:3.

Već početak susreta pokazao je kako će Mladost imati ogromnih problema dok je Jug s druge strane igrao sjajno. Poveo je domaćin u prvoj dionici s 4:0, Zoran Bajić pokušao je minutom odmora probuditi svoju momčad, ali ništa nije pomoglo.

Ivan Marcelić na vratima je bio nemoćan i kada je primio sedmi gol na sredini druge dionice, povučen je s gola i među vratnice je stao mladi Jerko Jurlina.

No kanonada golova se nastavila, na poluvremenu je bilo čudesnih 10:0, u završnici treće dionice čak 14:0, a Mladost je prvi gol postigla 13 sekundi prije kraja treće četvrtine kada je Bowen zabio za 14:1.

Trebalo je samo odraditi posljednju četvrtinu koja je također pripala domaćinu i Jug odnosi pobjedu kao da je igrao protiv momčadi s dna hrvatskog prvenstva, a ne najvećeg rivala prepunog reprezentativaca.

Četiri gola kod Juga postigao je Loren Fatović dok su po tri dodali Daniil Merkulov i Hrvoje Benić. Po jedan pogodak za Mladost postigli su Cosmin Radu, Lovre Miloš i Alex Bowen.

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

Prvenstvo Hrvatske

finale

Jug AO18:16 *Mladost
Mladost11:13 **Jug AO
Jug AO19:3Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!