Košarka

Zubac samozatajan u slavlju u produžetku, Pacersi do petog mjesta Istoka

Matej Kačan • subota, 15.08.2020.
Zubac samozatajan u slavlju u produžetku, Pacersi do petog mjesta Istoka

Odigrane su i posljednje utakmice regularnog dijela NBA balona u Orlandu i sad definitivno znamo sve parove u doigravanju osim protivnika Lakersa koji čekaju pobjednika razigravanja za osmo mjesto Zapada...

Oklahoma City Thunder je ostala peta na Zapadu i igrat će protiv Houston Rocketsa. Svoje pravo "domaćeg" terena su Rocketsi obranili usprkos porazu od 76ersa jer je i Thunder izgubio, i to u produžetku od krnjih LA Clippersa.

Regularni dio je bio vrlo zanimljiv i gotovo uvijek u egalu, a Thunder je prosuo šest razlike pet minuta do kraja. Clippersi su 7:0 serijom preuzeli minimalno vodstvo i do kraja se igra koš na koš do produžetka u kojem opet Clippersi čine 8:0 i prelamaju susret za konačnih 107:103.

Obje su momčadi odmarale veterane i jako puno rotirale pa je Clipperse s 25 poena i 14 skokova uz devet dodavanja vodio Terrence Mann, dok je 21 dodao Amir Coffey. Ivica Zubac je igrao tek 10 minuta i 42 sekunde te je skupio šest poena (šut 2/3) uz četiri skoka i blokadu. Kod Thundera se istaknuo Hamidou Diallo s 27 poena.

Rocketsi su pregaženi od strane Philadelphije koja je odigrala vrlo nadahnuto pa je brzo odjurila na visoku prednost, izrotirala igrače i podijelila napadačke ovlasti uz visokih 134:96 na kraju. Rocketsi će na Thunder, dok Sixersi sa šestog mjesta Istoka idu na Boston. James Harden je za 26 minuta ubacio 27 poena uz 10 dodavanja, ali nije bio dovoljan protiv sjajnih Sixersa s osam dvoznamenkastih igrača.

Četvrto i peto mjesto Istoka su među sobom podijelili Indiana Pacersi i Miami Heat. Pacersi su bili bez ozlijeđenog TJ Warrena, dok je Heat odmarao svoje glavne vedete pa je u susretu rezervi slavila Indiana sa 109:92 23 poena Douga McDermotta. S druge je strne 23 ubacio Kendrick Nunn.

Prvi susret večeri je bio onaj potpuno nevažan između Raptorsa i Nuggetsa u kojem je kanadska momčad slavila sa 117:109 uz 23 poena Stanleyja Johnsona i 22 Paula Watsona, dok je s druge strane 20 ubacio PJ Dozier. <>Čekaju nas dvije večeri pauze od NBA, a u ponedjeljak navečer kreće doigravanje i to susretom Jazza i Denvera.

NBA, petak:
Toronto Raptors - Denver Nuggets 117:109
Indiana Pacers - Miami Heat 109:92
LA Clippers - OKC Thunder 107:103* (87:87)
Philadelpia 76ers - Houston Rockets 134:96

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!