Košarka

Murray bolji od Mitchella u revolveraškom obračunu, Nuggetsi doigravanje otvorili pobjedom

Matej Kačan • ponedjeljak, 17.08.2020.
Murray bolji od Mitchella u revolveraškom obračunu, Nuggetsi doigravanje otvorili pobjedom

Sjajnu utakmicu na početku NBA doigravanja smo gledali između Denver Nuggetsa i Utah Jazza. Jazz je utakmicu izgubio u produžetku usprkos rekordnih 57 poena Donovana Mitchella...

Sjajnu utakmicu, revolveraški obračun mladih bekova, produžetak i pobjedu Denvera nam je ponudila prva utakmica NBA doigravanja i ako se po jutru dan poznaje, čeka nas sjajnih mjesec i pol dana. Nuggetsi su teže od očekivanog svladali Jazz u utakmici koja im je lako mogla pobjeći.

U prvom poluvremenu Utah nikako nije mogla parirati Nuggetsima koji su ubacivali sve što su poželjeli iza linije trice, a prednjačio je Jamal Murray s ludom sekvencom u drugoj dionici.

S druge je strane Donovan Mitchell pokušavao mnogo, ali nije bio efikasan i prednost Denvera se uvijek vrti oko 10 razlike za plus sedam na poluvremenu. No u drugom dijelu je šut Nuggetsa stao, Jazz je zaigrao mnogo bolju obranu na picku Murrayja i Nikole Jokića.

Zagrijao se i Mitchell, dobio je sjajnu pomoć u Joeu Inglesu i Utah je sve preokrenula pa u posljednju dionicu ulazi s plus pet. U posljednjoj četvrtini gledamo egal uz više vodstva Jazza, ali se pred kraj sve pretvara u revolveraški dvoboj.

Sjajni Murray je vezao deset poena, ali s druge strane nije dužan ostao ni Mitchell koji dolazi do 51 poena u regularnom dijelu za svoj najbolji učinak karijere. Posljednji je napad pri 115:115 imao Jokić, ali je dobru obranu odigrao Rudy Gobert i ide se u produžetak.

No u produžetak je Denver krenuo s 8:0, a nakon prvog ubačaja Jazza je Jokić dodao novu tricu i odjednom je 126:117 dvije minute do kraja i Denver ima riješenu situaciju. Pokušala se Utah vratiti, ali je Murray nezaustavljiv pa dodaje još 10 poena u produžetku i rješava svaku sumnju u pobjednika do konačnih 135:125.

Murray je bio apsolutno fantastičan s 36 poena uz devet dodavanja, a Jokić je dodao 29 uz 10 skokova. Jazzu nije bilo dovoljno ni Mitchellovih 57 uz devet skokova i sedam asistencija, a najveću mu je pomoć pružio Ingles s 19 poena uz pet skokova i šest asistencija.

NBA, prva runda Zapada:
Denver Nuggets - Utah Jazz 135:125* (115:115)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!