Košarka

Walker i Tatum vodili Boston do metle nad Sixersima

Matej Kačan • nedjelja, 23.08.2020.
Walker i Tatum vodili Boston do metle nad Sixersima

Philadelphia 76ersi su prva NBA momčad koja je eliminirana iz ovogodišnjeg doigravanja. Sixersi su u četvrtoj utakmici poraženi od strane Boston Celticsa koji u drugoj rundi čekaju Toronto Raptorse...

Saznali smo i prvu momčad koja se oprašta od NBA doigravanja. Od Philadelphia 76ersa se na početku sezone očekivalo mnogo, krenuli su solidno i u balonu po nastavku NBA lige, ali su ozljedom Bena Simmonsa izgubili svaku šansu da iznenade Boston Celticse.

Ipak, ispadanje bez pobjede i popularna "metla"su rezultat ispod svake razine, a Celticsi bez Gordona Haywarda su dugo lomili otpor Sixersa čiji se najbolji igrač Joel Embiid prije susreta zakleo da ne želi metlu u svom životopisu.

Kroz tri četvrtine je na terenu bio egal, a onda je nezgodan pad i ozljeda oka za Tobiasa Harrisa prekinula ritam Sixersa i Boston je treću dionicu završio serijom koja je podigla rezultat iz egala na 12 poena prednosti.

Dobrim ulaskom u četvrtu ta prednost raste i na 17 poena razlike, ali se do kraja Harris vratio na teren jer su pretrage pokazale da potresa mozga nema, a Sixersi su stigli upisati tek častan poraz od 110:106 nakon završnice pune slobodnih bacanja.

Kemba Walker je proradio u najboljem trenutku pa je vodio Boston do pobjede s 30 poena, a 28 je uz 15 skokova dodao Jayson Tatum. Kod Sixersa je Embiid zabio 27 uz 10 skokova, a 20 je dodao Harris koji je bio ključna figura do udarca u glavu.

Sixersima sad predstoji ključna jesen u kojoj trebaju odrediti smjer kojim će krenuti dalje, a na vagi će biti i sudbina trenera Bretta Browna. Celticsi po svoj prilici čekaju Raptorse koji također večeras mogu odraditi posao protiv Netsa.

NBA doigravanje, prva runda:
Boston Celtics - Philadelphia 76ers 110:106

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!