Košarka

Brandon Ingram osvojio MIP nagradu

Matej Kačan • utorak, 01.09.2020.
Brandon Ingram osvojio MIP nagradu

Brandon Ingram iz New Orleans Pelicansa novi je osvajač nagrade za igrača koji je najviše napredovao u NBA ligi. Iza njega su ostali Bam Adebayo i Luka Dončić...

NBA liga za vrijeme doigravanja u Orlandu periodično dijeli individualne nagrade, a najnovija dodijeljena je ona za igrača koji je najviše napredovao. Tu nije bilo posebnih iznenađenja pa je osvajač krilo NO Pelicansa Brandon Ingram.

Ingram je u svojoj prvoj sezoni nakon odlaska iz Lakersa bilježio 23.8 poena, 6.1 skok i 4.2 asistencije po utakmici što je skok za 5.5 poena, skok i 1.2 asistenciju u odnosu na prošlu sezonu u istoj minutaži.

Ingram je ukupno osvojio 42 glasa za prvo mjesto i 326 ukupnih bodova, a iza njega je s 295 ostao Bam Adebayo koji igra sjajnu sezonu u Miami Heatu. Treći je Luka Dončić koji je izrastao u jednog od najboljih igrača lige, ali je sjajan bio i prošle sezone pa razlika nije tolika.

Ingram ipak nije uspio Pelicanse povući do doigravanja, a Adebayo s Heatom radi sjajan posao te vodi 1-0 u seriji druge runde doigravanja protiv Milwaukee Bucksa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!