Ostali sportovi

Mahomes i Chiefsi nastavili gdje su stali na otvaranju nove NFL sezone

Matej Kačan • petak, 11.09.2020.
Mahomes i Chiefsi nastavili gdje su stali na otvaranju nove NFL sezone

Otvaranje nove, 101. NFL sezone pripalo je aktualnim prvacima Kansas City Chiefsima koji su na svom stadionu sigurno svladali Houston Texanse i najavili borbu za obranu naslova...

Ako je itko sumnjao u činjenicu da će se Kansas City Chiefsi potući za obranu svog NFL naslova, onda bi prva utakmica sezone trebala početi rušiti te sumnje. Na otvaranju 101. izdanja NFL lige Chiefsi su na svom Arrowheadu ugostili nimalo bezazlenog protivnika, ali su bili sigurni.

Houston Texansi su ekipa koja bi trebala biti ozbiljan sudionik doigravanja i u Kansas Cityju pred reduciranim brojem gledatelja su krenuli dobro i poveli sa 7:0 polaganjem Davida Johnsona u prvoj dionici, ali onda kreće dominacija prvaka.

U drugoj, trećoj i početkom četvrte dionice Chiefsi postižu 31 neodgovoren poen, a briljira MVP finala i vlasnik najbogatijeg ugovora u povijesti lige Patrick Mahomes. On je vezao tri TD dodavanja i uz jedan trčanjem Edwards-Helairea te jedan field goal je na otvaranju četvrte već 31:7.

Deshaun Watson i njegovi Texansi pokušavaju odgovoriti sa svoja dva vezana TD-a, ali Chiefsi dobro odrađuju svoj zadnji napad pa Harrison Butker nema težak posao s 19 yardi pogoditi svoj drugi FG za konačnih 34:20.

Briljirao je Mahomes s 211 bačenih yardi u 24/32 kompletirana dodavanja za tri TD-a. Edwards-Helaire je obavio svoje trčanjem, a najzaposleniji hvatači su po običaju bili Sammy Watkins, Travis Kelce i Tyreek Hill te je svaki postigao i po TD.

Watson je s 253 yarde i jednim bačenim TD-om uz jedan svoj trčanjem obavio dobar posao, ali Texansi nisu mogli protiv atomskog napada Chiefsa. Liga se nastavlja susretima u nedjelju.

NFL, prvi tjedan:
KC Chiefs - Houston Texans 34:20

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!