Košarka

Doc Rivers preuzeo Sixerse

Matej Kačan • petak, 02.10.2020.
Doc Rivers preuzeo Sixerse

Nakon odlaska iz Los Angeles Clippersa, Doc Rivers nije dugo bio bez posla. Američki je stručnjak preuzeo Philadelphia 76erse koji su također imali razočaravajuću sezonu...

Od svih trenera koji su nakon ove, nikad čudnije sezone dobili otkaz, prvi je posao pronašao Doc Rivers. Iskusni trener je prije samo nekoliko dana dobio otkaz u LA Clippersima, a već ima svoj novi klub.

Radi se o Philadelphia 76ersima koji su također imali sezonu punu razočaranja pa su raskinuli suradnju s Brettom Brownom, a do trenutka kad je Rivers postao slobodan je favorit za klupu Sixersa bio njegov pomoćnik iz Clippersa Tyron Lue.

Spominjao se još Mike D'Antoni, ali su se Sixersi odlučili za konvencionalniji pristup i Riversa koji ima nešto konzervativnije ideje. No, to ne znači da neće biti inovativnosti u napadu jer bi mu prvi pomoćnik trebao biti Alvin Gentry.

Gentry je poznat kao jaki napadački um koji je nekoć bio trener Sunsa, a onda i pomoćnik u Warriorsima, a posljednji mu je posao bio u New Orleans Pelicansima iz kojih je otišao nakon kraja ove sezone u kojoj nije dohvatio doigravanje.

Ovo će Riversu biti četvrti klub jer se poslovično dugo zadržava u ekipama. Bio je u Magicu, devet godina u Celticsima s kojima je i osvojio naslov te sedam godina u Clippersima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!