Nogomet

Steve Clarke: 'U Beograd idemo ispisati povijest'

Matej Kačan • petak, 09.10.2020.
Steve Clarke: 'U Beograd idemo ispisati povijest'

Izbornik škotske nogometne reprezentacije Steve Clarke je nakon pobjede njegove reprezentacije nad Izraelom poručio da Škoti nisu stali, već u Beograd idu po povijest i plasman na EURO...

Reprezentacija Škotske je izborila finale baraža za plasman na EURO u kojem će igrati protiv Srbije u Beogradu. Škoti žele ispisati povijest i plasirati se na EURO u skupinu gdje će biti domaćin u Glasgowu.

Do finala su Škoti došli pobjedom protiv Izraela na penale nakon 120 minuta bez golova. Zadovoljan nakon pobjede bio je i izbornik Škotske Steve Clarke.

"Sve smo u pripremi napravili kako treba, imali smo tek jednu ili dvije smetnje. Za to smo nagrađeni, a Marshall je imao sjajne obrane. Imali smo i sreće s prvom penalom, ali McGinn kaže da je tamo gađao", kazao je izbornik.

Sad Škotima slijedi gostovanje u Beogradu protiv Srbije koja je također u dobrom raspoloženju nakon slavlja u norveškoj, No, Škoti žele igrati EURO na domaćem terenu.

"Plasman je i dalje u našim rukama, imat ćemo tešku utakmicu sa Srbijom. Finale bi sigurno bilo teško jer igramo u gostima, bez obzira na to tko je protivnik. Idemo tamo uz samopouzdanje da ispišemo povijest reprezentacije", kazao je Clarke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!