Nogomet

Jurčević: 'Za prvu utakmicu Dinamo je ostvario OK rezultat i ostavio solidan dojam'

Branimir Korać • petak, 23.10.2020.
Jurčević: 'Za prvu utakmicu Dinamo je ostvario OK rezultat i ostavio solidan dojam'
Foto: Pixsell

Nikola Jurčević pratio je Dinamov nastup protiv Feyenoorda i zadovoljan je prikazanim, kao i rezultatom koji je ostvaren...

Dinamo je nastup u Europskoj ligi otvorio domaćim remijem protiv Feyenoorda, nije oduševio, posebno ne u prvom poluvremenu. U nastavku je već bilo bolje, ali i dalje to nije bila ona prošlosezonska europska razina.

"Utakmica je imala dva lica. Prvo poluvrijeme je donijelo ne baš pravo Dinamovo izdanje. Feyenoord se nametnuo igrom, posjedom i kontrolirao je utakmicu, bez nekih preizglednih prilika osim tog penala koji je bio strahovito bitan i tu je Livaković ponovno pokazao koliko je važan za Plave u ključnim trenucima kada je potrebno spašavati momčad. Dinamo nije imao pravi ritam, nije imao prave prilike, ali imao je nekoliko igrača koji su bili impresionirani s obzirom na manjak internacionalnog iskustva", smatra Nikola Jurčević u razgovoru za net.hr.

Kristijan Jakić zakuhao je problem u ranoj fazi utakmice kada je skrivio kazneni udarac.

"Pa dobro, dogodi se takva pogreška, ali kažem, bila je to jedna relativno nova momčad u odnosu na prije s nekoliko mlađih igrača koji su igrali u odnosu na prošlu sezonu kada su igrali Olmo, Petković, Dilaver, Kadzior, Leovac… Na njihovim mjestima su igrali mlađi igrači. Normalno da to nije baš tako jednostavno protiv čvrstog europskog suparnika, odmah u startu pokazati pravo lice. Međutim, u drugom polvremenu se slika promijenila. Posebno nakon isključenja. No i prije toga je to bila sasvim drugačija predstava Plavih. Jako dobar ulazak Petkovića, Ivanušeca i mladog Franjića. Njihov ulazak dosta je ubrzao igru. Ivanušec je imao nekoliko prodora i minijatura i Petko koji je pokazao koliko je bitan igrač za Modre na jedan specifičan način. Ipak je on nogometaš koji puno razigrava, koji se pojavljuje i na sredini travnjaka, kao i na boku. Nažalost, u toj situaciji nedostaje u šesnaestercu. Ali, s tim svojim građenjima, razigravanjima pomaže momčadi da dođe do prostora i do šansi. No kažem, nema ga toliko onda u tom trenutku u šesnaestercu suparnika."

Jurčević smatra kako će u skupini biti sve otvoreno do zadnjeg kola.

"Kad bi gledali drugo poluvrijeme, pogotovo kod tog isključenja, malo je nedostajalo da se dođe do tri gola. No, ipak na kraju možemo reći da je rezultat realan. Prvo poluvrijeme je pripalo Feyenoordu s manje prilika, drugo poluvrijeme Dinamu s više prilika. U odnosu na rezultat u Klagenfurtu, vidimo da je skupina K izjednačena. Ponovno se starta tako reći od nule. Sad sve momčadi imaju po jedan bod. I u Austriji se očekivala pobjeda CSKA, ali vidjeli smo da i taj Wolfsberger može pomrsiti račune. Čini mi se da će do zadnjeg kola biti sve otvoreno."

Što se tiče igre obrane, Jurčević je zadovoljan.

"Znači, kad gledamo, nije tu bilo nekih izrazitih prilika od strane Feyenoorda. Tako da, s obzirom na novu obranu, ajmo to tako pod navodnicima kazati s dva nova igrača, recimo to tako, jer su prije tu bili Leovac i Dilaver, dosta su korektno odigrali. Bitna stvar pogotovo za Dinamo da se Theophile-Cartherine polako diže, dvije godine glavni igrač Modrih u obrambenoj formaciji, pogotovo u europskim utakmicama, ako ne računamo onaj kiks protiv Šahtara prošle godine na jesen u Ligi prvaka, ali kad to kažem ne mislim na kiks u smislu igre nego poteza u smislu udaranja igrača, ali to je igrač koji daje stabilnost i dominaciju obrani. Rasmus Lauritsen također je bio korektan, Gvardiol je bio isto korektan na svojoj strani. Mislim da je obrana odigrala OK. Na kraju krajeva, i sam rezultat, kao i događanja na terenu, sugerira i obrani daje prolaznu ocjenu."

U drugom poluvremenu Feyenoord nije nastavio kako je igrao u prvom dijelu.

"Feyenoord je prvi dio igrao s puno više mirnoće u dodavanju, puno više brzine, agresije i svega. Tu Dinamo nije mogao doći do svoje igre. Ali, već se vidjelo početkom drugog poluvremena da Feyenoord ne teži više nekoj dominaciji, nego kao da se zadovoljava tim neriješenim ishodom. I kao kruna toga, došlo je do tog isključenja Senesija nakon žestokog starta nad Ademijem, kojem je nogom razbio glavu. Malo je na kraju nedostajalo da Dinamo pobijedi. No, za prvu utakmicu možemo reći da je OK rezultat i solidan dojam."

Što Jurčević misli o sljedećem Dinamovom protivniku u skupini kao i kako je vidio nastup Rijeke, pročitajte na net.hr.

FOTO: Goran Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!