Košarka

Lakersi svladali Sunse bez Šarića, ozljeda Schrödera

Matej Kačan • četvrtak, 17.12.2020.
Lakersi svladali Sunse bez Šarića, ozljeda Schrödera

Novu večer NBA predsezone su obilježili susreti momčadi koje računaju na doigravanje na Zapadu. LA Lakersi su svladali Phoenix Sunse koji su igrali bez Darija Šarića, dok su Denver Nuggetsi deklasirali Portland...

Navijači LA Lakersa napokon su dočekali da u predsezonskoj akciji vide i svoje najveće zvijezde. Po prvi put od osvajanja naslova, na teren su stupili LeBron James i Anthony Davis. Oni su se ipak štedjeli te su igrali manje od 20 minuta u 112:107 pobjedi.

Lakerse je vodio Kyle Kuzma s 23 poena, ali je središnji trenutak susreta bio kad je parket napustio Dennis Schröder zbog ozljede zgloba. No, prvi izvještaji kažu da je izvrnuće gležnja lakše prirode de bi trebao biti spreman za sezonu. Sunse koji su bili bez Darija Šarića je s 21 poenom vodio Deandre Ayton koji je uhvatio i devet skokova.

U gotovo pa najjačim sastavima i rotacijama su zaigrali Denver Nuggetsi i Portland Trail Blazersi, a Nuggetsi su pokazali svu silu svoje napadačke moći koja ih je dovela do finala Zapada rpošle sezone. Do 125:96 pobjede ih je vodio Nikola Jokić s 12 poena, 11 skokova i osam dodavanja, ali je dvoznamenasto bilo šest igrača.

Za 51 poen u velikoj 124:103 pobjedi Chicago Bullsa nad Oklahoma City Thunderom su kombinirali Zach LaVine i Coby White, dok su New York Knicksi svladali Cavalierse sa 100:93 uz 18 poena Juliusa Randlea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!