Rukomet

Pijević: 'U hotelu su nam stavili odlazak nakon prve faze natjecanja'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 17.12.2020.
Pijević: 'U hotelu su nam stavili odlazak nakon prve faze natjecanja'

Hrvatske rukometašice ruše sve redom, igraju sjajno i neki već tvrde da su najveća senzacija u povijesti europskih prvenstava. I organizatori su ih otpisivali već nakon prvog kruga...

Tea Pijević, kao i ostatak reprezentacije, proživljava najljepše dane u karijeri. Pijević je među najboljim vratarkama Prvenstva i nosi velike zasluge za sjajne hrvatske rezultate.

"Na turnir smo otišle kao autsajderi, nitko nije vjerovao u nas. I EHF nas je nazvao Kraljice šokova. Sve medije, navijače pa čak i komentatora u dvorani naučili smo kako nam se izgovaraju imena i prezimena. Bilo je presmiješno kako su nas nazivali. U hotelu u Koldingu su nam isto stavili odlazak već nakon natjecanja po skupinama u prvoj fazi. Mislim da je stajalo 9. prosinca. Tako da niti EHF niti organizatori nisu vjerovali u nas. Ali neka, neka nas sad zapamte", govori Pijević za net.hr.

Niti sama Pijević nije vjerovala da Hrvatska može ovako daleko. Iza nje je fantastičan turnir i igračice nisu svjesne svega što se događa.

"Da nam je netko prije početka turnira kazao da ćemo prvo pobijediti sve utakmice u skupini u prvom krugu, da ćemo imati stopostotni učinak, da ćemo od šest utakmica izgubiti jednu, i to protiv Norveške, ja ne znam što bih kazala tom čovjeku, je li prolupao, je li sve u redu s njim… Vjerojatno bi mu se svi odvalili smijati. Stvarno ovo što smo mi ovdje napravile, odjeknulo je u čitavoj Europi. Dobivamo čestitke sa svih strana. Rekle smo si kako nas baš zanima kako je sad u Hrvatskoj. Isto su napisale i ovdašnje novine, očito smo postale u domovini one zbog koje svi čekaju utakmice, odijevaju dresove, osjećaju nacionalni naboj i veselje. Mi još upola nismo svjesne što se događa."

Rijetki su uopće bili svjesni kako počinje Europsko prvenstvo, nije bilo velikih najava, sve se gledalo s nekim pesimizmom.

"Nismo se osvrtale na to što smo u Dansku otputovale i dočekane kao otpisane, nama je to bilo smiješno. Ne Savez, nego su nas baš tu otpisale. Našu volonterku, Skandinavku Tinu koja je s nama tu od prvog dana, koja je naš team guide ovdje zajedno sa svojim suprugom, pitali su koju ekipu vodi. Kad je ona rekla Hrvatsku, dobila je odgovor ti onda ideš za tjedan dana doma. Naš najveći korak bila je prva utakmica i pobjeda protiv Mađarske. Nismo imale niti u toj prvoj utakmici straha ali smo znale da, ako otvorimo prvu utakmicu s prvom pobjedom, da imamo jako dobre šanse za drugi krug. No, mi smo srušili sve redom, i jedne svjetske prvakinje Nizozemke kao da smo megazvijezde svjetskog ženskog rukometa, ekipa koje iza sebe ima olimpijske, europske i svjetske medalje. Jako sam ponosna na svoje suigračice, baš jako. Nevjerojatne su."

Sada slijedi još jedan pakleni protivnik, riječ je o snažnoj Francuskoj.

"Opet smo autsajderi, ali gledat ćemo ih popodne pa ćemo vidjeti što im ne odgovara. Igraju jako tvrdu obranu, primaju jako malo golova, bit će to jako zanimljiva utakmica."

FOTO: HRS / Stanko Gruden / kolektiffimages

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!