Rukomet

Hrvatska bolja od Španjolske u prvoj od dvije probe uoči puta na SP

Branimir Korać • utorak, 05.01.2021.
Hrvatska bolja od Španjolske u prvoj od dvije probe uoči puta na SP
Foto: Pixsell

Hrvatski rukometaši rutinski su odradili posao u susretu EHF EURO Cupa protiv Španjolske. U Poreču su glatko slavili 31:28, dominirali susretom i pokazali da su spremni za Svjetsko prvenstvo...

Hrvatski i Španjolska imaju idealne generalke uoči Svjetskog prvenstva. Jedan drugome su jak protivnik i prava provjera, a Hrvatska nakon prve od dvije utakmice može biti zadovoljnija. Slavila je 31:28 u susretu u kojem je uglavnom dominirala i nije dopustila Španjolcima da preuzmu kontrolu nad susretom.

Od polovice prvog poluvremena kada je Španjolska zadnji put bila u egalu poravnanjem na 7:7, sve je bilo u znaku Hrvatske.

Obrana je bila dobra, napad raznovrstan, težilo se brzoj tranziciji, Hrvatsja je izgledala dobro i spremniji za Svjetsko prvenstvo od Španjolaca.

Pokazali su i Pešić i Šunjić da se na njih može i mora računati, obojica su svaki u svojim minutama izgledali kvalitetno i obranili što su morali obraniti.

Ono št o također daje zalog za optimizam je širina koja je tu. S obzirom da nema Karačića, bilo je važno vidjeti koliko može Janko Kević, a on se pokazao u dobrom sjetlu.

Ovaj susret u Poreču potvrdio je da se u Poreču dobro radi, preostalo je uglancati neke stvari prije puta u Egipat, ali prije toga Hrvatsku očekuje i "uzvrat" protiv Španjolske u gostima.

Hrvatska - Španjolska 31:28

Hrvatska: Pešić, Šunjić; Mihić, Marić 2, Duvnjak 3, Horvat 1, Kević 2, Čupić 3, Musa 2, Šebetić 4, Mamić, Cindrić 5, Mandić 5, Jaganjac 1, Martinović 2, Šipić 1

Španjolska: Španjolska: Perez de Vargas, Corrales, Maqueda 4, Fernandez 4, Entrerrios 3, A.Dujšebaev 6, Sarmiento, Sole 1, Goni, Figueras 1, Canellas 2, Morros, Gomez 2, Arino 2, Marchan 1, D.Dujšebaev 2

FOTO: Srećko Niketić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!