Rukomet

Horvat: 'Naravno da je sada lakše kada je tu i Čupić'

Branimir Korać • četvrtak, 14.01.2021.
Horvat: 'Naravno da je sada lakše kada je tu i Čupić'

Hrvatska rukometna reprezentacija nastup na Svjetskom prvenstvu u Egiptu otvorit će susretom protiv Japana. Japance se proučavalo i još će se dodatno proučiti...

Zlatko Horvat vratio se u reprezentaciju, nije ga bilo na posljednjoj akciji i s njegovim povratkom kao i povratkom Ivana Čupića, Hrvatska je dobila na širini. U kakvoj je formi, pokazat će dvoboj protiv Japana.

"Kao i u većini slučajeva, idemo utakmicu po utakmicu, vidjeli smo sve značajke Japana i vjerujem da ćemo dobro odraditi posao. Moramo biti koncentrirani i ne smijemo im dati da se razmašu. Ne treba Španjolsku uzimati nešto previše ozbiljno, to je pripremna utakmica u kojoj je netko bolje, a netko lošije reagirao. Najvažnije kada krene turnir da igraš sve bolje i bolje i na to budeš fokusiran."

Čupićevim povratkom u reprezentaciju, lakše će se rasporediti minutaža.

"Prije je bila situacija da sam igrao jako puno, a nije to lako, skoro 60 minuta po svakoj utakmici. Ali izdržavao sam, naravno da je lakše kada je Čupić ovdje, sigurno će s energetske strane biti lakše."

Horvat kao i dobar dio igrača ima ove sezone hendikep što nije odigrao dovoljan broj velikih utakmica.

"Nešto se i igralo, ali naravno da fali kontinuitet dobrih i jakih utakmica. Međutim nisam jedini koji je imao taj problem, možda samo Nijemci preko svog prvenstva imaju dovoljan broj takvih utakmica."

Hrvatske rukometašice napravile su veliki posao na Euriopskom prvenstvu u Danskoj što je Horvata itekako razveselilo.

"Znači nam puno, drago mi je da su i one dobile taj kult reprezentacije i probudile ga. Ako nastave tako imat će puno uspjeha. Mi taj kult već dugo njegujemo i drago mi je zbog njih, da su se nagradile broncom, baš mi je drago da imaju tu uspomenu s tog prvenstva."

Horvat je sada u Metalurgu iz Skoplja, a Sjeverni Makedonci uskočili su u posljednji trenutak i kao zamjena za Češku doputovali na SP.

"Oni su to i očekivali, znali su da će biti problema. Nisu se opustili, znali su da su velike šanse da dođu. Možda će im faliti malo pripreme za prvu utakmicu, ali najbitnije je da su tu."

Nisu svi zadovoljni organizacijom, Norvežani su jako kritizirali sve što se događa u njihovom hotelu, a Horvat tvrdi kako je kod njih zasad sve manje-više u redu.

"Kod nas je zasad sve dobro organizirano, naravno da ima nekih problemčića, ali tek smo došli."

Sve utakmice dostupne su na RTLplay.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!