Rukomet

Fabregas: 'Nije bilo lako probuditi se, ali moramo uzeti barem broncu'

Mihaela Bradovski • subota, 30.01.2021.
Fabregas: 'Nije bilo lako probuditi se, ali moramo uzeti barem broncu'

Francuska nije uspjela izboriti prolaz u finale Svjetskog prvenstva, zaustavila ju je sjajna Švedska. No, Francuzi ne žele iz Egipta bez odličja i pokušat će uzeti broncu...

Ludovic Fabregas borio se na crti i bio jedan od boljih Francuza, međutim na nkraju se morao pomiiriti s porazom. Dan nakon priznaje kako je iza njega i momčadi teška noć jer su vjerovali da mogu više.

"Noć je bila komplicirana. Kad izgubimo utakmicu, bez obzira na fazu natjecanja, jako smo razočarani jer smo natjecateljski raspoloženi. Jutros se nije bilo lako probuditi se, ali moramo se vratiti poslu kako bismo uzeli brončanu medalju. Mislim da je to važno za ovu momčad jer smo imali stvarno sjajno Prvenstvo."

Na Europskom prvenstvu 2018. i Svjetskom prvenstvu 2019. godine Francuska je gubila u polufinalu, ali je kasnije uzimala broncu.

"Istina je da smo na posljednjim natjecanjima na kojima smo stigli do posljednja četiri zapeli u polufinalu, no tada smo uspjeli osvojiti brončanu medalju. Zaslužujemo završiti s nečim oko vrata, jer smo se od 27. prosinca pripremali kako bi postigli najbolje moguće rezultate. Mislim da nas nisu očekivali na ovako visokoj razini, možda je to i za nas neočekivano, ali uspjeli smo vratiti momčad Francuske u svjetski vrh. Nažalost protiv Švedske, to nije bilo dovoljno. Sada je na nama da pronađemo potrebnu snagu za završavanje ovog posla kojem smo prionuli prije više od mjesec dana."

Protivnik u susretu za treće mjesto bit će vrlo neugodna i dobra Španjolska.

"Bit će komplicirano protiv Španjolske koja je europski prvak. Poput nas, i Španjolci će željeti završiti ovo Svjetsko prvenstvo pozitivno. Poznati su po taktičkoj kvaliteti i dobroj igri. Na nama je da pronađemo rješenja kako im se suprotstaviti i dovesti ih u probleme. Očito je da u motoru nije ostalo puno benzina, ali pokušat ćemo dati sve od sebe. Ne samo zato što zaslužujemo osvojiti medalju, već i za sve francuske ljubitelje rukometa koji žele vidjeti francusku momčad sretnu zbog posljednje utakmice. Bila bi to nagrada za sve Francuze."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!