Košarka

Raptorsi srušili Netse uz probleme s Durantom, monstruozna večer Vučevića

Matej Kačan • subota, 06.02.2021.
Raptorsi srušili Netse uz probleme s Durantom, monstruozna večer Vučevića

Središnja priča minule NBA večeri bili su problemi Kevina Duranta s Covid protokolom zbog kojeg je ušao s klupe i igrao 19 minuta, dok je učinak večeri pripao Nikoli Vučeviću...

Vrlo bizarne stvari su se događale na utakmici između Brooklyn Netsa i Toronto Raptorsa. Uz lošu obranu Netsa koja je uobičajena i koju su Raptorsi iskoristili, situacija s Kevinom Durantom je mnogima postavila upitnik nad glavom. Najveća zvijezda Netsa nije mogla početi u petorci zbog rješavanja Covid protokola i čekanja testa.

Tako je Durant po prvi put u svojoj karijeri ušao s klupe u svojoj 867. NBA utakmici, a uspio je skupiti tek nešto manje od 20 minuta dok mu opet nisu rekli da mora napustiti teren i izaći iz dvorane zbog sigurnosnih protokola. Nije potvrđeno ima li Durant koronavirus ili je prvi kontakt nekoj zaraženoj osobi.

Durant je za 19 minuta skupio tek 10 poena, ali uz šest skokova i pet asistencija, ali je Netsima najviše nedostajao u obrani na krilu jer je Pascal Siakam terorizirao Netse s 33 poena i 11 skokova. Kyle Lowry je dodao 30 poena za 123:117 pobjedu.

Dramatično je bilo na susretu New Orleans Pelicansa i Indiana Pacersa gdje su Pelicansi imali i 18 poena prednosti u drugom dijelu, ali su na kraju drhtali za pobjedu. Pacersi su se vratili, ali je Lonzo Ball zabio ključnu tricu te je odradio ključnu obranu za zadržavanje 114:113 vodstva i četvrtu pobjedu u zadnjih šest utakmica za Pelicanse.

Inače je Pelicanse vodio Brandon Ingram s 30 poena, šest skokova i sedam dodavanja, a Ball je zabio 20. Justin Holiday je kod Pacersa imao 22 uz šest skokova.

Najbolji individualni učina večeri imao je strašni Nikola Vučević. Monstruozni je Crnogorac imao čak 43 poena uz 19 skokova u pobjedi svog Orlando Magica kod Chicago Bullsa koje je na 123:119 i maloj udaljenosti zadržao Zach LaVine s 26 poena i osam asistencija.

Giannis Antetokounmpo je s 33 poena i 12 skokova vodio svoje Milwaukee Buckse do 123:105 lake pobjede nad Cleveland Cavaliersima, dok je Miami Heta prva momčad koja je ove sezone uspjela u naumu da zaustavi Bradleyja Beala. Zvijezda Wizardsa imala je samo sedam poena uz 1/14 iz igre, a ostatak je bio lak za Heat i 122:95 pobjedu. Kendrick Nunn je ubacio 25.

U dvoboju donjeg doma Zapada, Minnesota Timberwolvesi našli su žrtvu za pobjedu. To je OKC Thunder koji nekad igra iznad očekivanja, ali uglavnom u promjenjivoj formi pa je sad izgubio 106:103. Wolvese i dalje vuče dvojac Beasley-Russell koji je i ovaj put kombinirao za 45 poena.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!