Košarka

Makedonci šokirali Talijane, prvi poraz Izraela

Matej Kačan • ponedjeljak, 22.02.2021.
Makedonci šokirali Talijane, prvi poraz Izraela
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL

Odigran je još jedan set utakmica kvalifikacija za Eurobasket, a natjecanje je gotovo i situacije su poznate u nekoliko skupina...

Nakon subote i nedjelje, nema više neporaženih reprezentacija u kvalifikacijama za Eurobasket. Nakon što je pala Hrvatska, i Izrael je upisao prvi poraz. Bolja od Izraela bila je Španjolska koja je u poljskim Gliwicama slavila sa 78:73. Dario Brizuela je vodio Španjolce s 18 poena, Jake Cohen je kod Izraela zabio 20.

Iz te skupine A dalje ide i Poljska koja je svladala Rumunjsku i nije Rumunjima dozvolila da upišu prvu pobjedu u posljednjem susretu. Michalak s 24 i Sochan s 18 poena vodili su Poljake do 88:81 pobjede i 3-3 omjera na kraju natjecanja.

Stvari još nisu riješene u skupini B gdje je Sjeverna Makedonija šokirala Italiju te je održala nade živima, a za treće mjesto joj treba pobjeda protiv Estonije i nadoknađivanje devet poena razlike koje je Estonija stvorila u prvom međusobnom susretu.

Makedonci su Talijane šokirali s 87:78, a Nenad Dimitrijević opet je bio sjajan s 22 poena. 20 je dodao Andrej Magdevski, dok je kod Italije 17 ubacio Marco Spissu. Estonija ne bi strepila do kraja da je svladala Rusiju, ali je nastradala s teških 75:52 uz 14 poena Baburina i 13 Vorontseviča.

Stvari su jasne i u skupini E, na kraju balade je kratka ostala Švicarska koja je dugo vodila protiv Srbije, ali je izgubila uz užasnu posljednju četvrtinu koju je izgubila s 30:12 za 88:81 poraz i ostanak na jednoj pobjedi. Sve je zapravo bilo gotovo pobjedom Finske prije dva dana pa su Finci osigurali bolji međusobni omjer, a dodatno su svladali Gruziju u šestom kolu sa 78:70. Srbe je opet vodio Petrušev s 22 poena, dok je kod FInske Valtonen ubacio 14.

I skupina F je riješena iako tamo ostaje još jedan susret, onaj Mmađarske i Ukrajine. No, mađari su deklasirali Austriju s 81:58 te su joj nanijeli šesti poraz i ostavili bez europske smotre. Zoltan Perl je zabio 17, dok je Akos Keller dodao 13 poena.

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!