Košarka

Mavsi prekinuli niz Netsa, Embiid maestralan u porazu

Matej Kačan • nedjelja, 28.02.2021.
Mavsi prekinuli niz Netsa, Embiid maestralan u porazu

U minuloj NBA noći središnji susret je bio onaj između Dallas Mavericksa i Brooklyn Netsa u kojem je Dallas uspio prekinuti niz od osam pobjeda Netsa...

Brooklyn Netsi bez Kyrieja Irvinga i Kevina Duranta ipak nisu imali dovoljno oružja da bi nadigrali Dallas Maverickse kojima se nakon ozljede vratio Kristaps Porzingis. Latvijac i Luka Dončić bili su previše za Jamesa Hardena te je Dallas prekinuo najduži aktivni niz pobjeda u ligi, onaj Netsa od osam slavlja.

Dončić je u 115:98 pobjedi ubacio 27 poena uz sedam asistencija i šest skokova, dok je Porzingis dodao 18 poena. Harden je vukao s 29 poena, sedam skokova i šest dodavanja, ali sam nije mogao. Istu sudbinu kao Harden dijeli i Joel Embiid koji je odigrao još jednu fantastičnu partiju, ali nedovoljno za pobjedu.

Sixerse su u produžetku šokirali Cleveland Cavaliersi koji izgledaju sve bolje nakon što su se oporavili od niza s 10 poraza, a do pobjede je Cleveland predvodio mladi dvojac. Colin Sexton je ubacio 28 poena, a Darius Garland 25. Embiid je ubacio 42 poena, 13 skokova i šest dodavanja, ali prave pomoći nije bilo osim Simmonsovih 24-7-8.

U ostalim susretima je Bradley Beal s 34 poena i osam skokova poveo svoj Washington do 13. pobjede, i to protiv Timberwolvesa koji su upisali već 27. poraz sa 128:112. U tijesnom susretu su Pacersi i Knicksi nakratko oživjeli svoje rivalstvo devedesetih, a u Madison Square Gardenu je slavio domaćin sa 110:107. Julius Randle je predvodio Knickse s 28 poena, 10 skokova i šest dodavanja.

Najuvjerljivija pobjeda večeri odlazi u ruke Denver Nuggetsa koji su sa 126:96 deklasirali OKC Thunder, a vodeće ime Nuggetsa bio je Nikola Jokić koji je ostvario triple-double od 19 poena, 11 skokova i 13 asistencija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!