Nogomet

Moro: 'Ovo je seniorski nogomet, samo uz maksimalnu razinu možeš do rezultata'

Matej Kačan • srijeda, 24.03.2021.
Moro: 'Ovo je seniorski nogomet, samo uz maksimalnu razinu možeš do rezultata'
Foto: Pixsell

Kapetan mlade hrvatske reprezentacije Nikola Moro najavio je prvi susret na Europskom prvenstvu protiv Portugalaca te se osvrnuo na atmosferu u ekipi...

Nakon izbornika, konferenciju za medije prije susreta s Portugalom je odradio i kapetan U-21 reprezentacije Nikola Moro. Igrač moskovskog Dinama povest će svoju ekipu u pokušaju da se izbori prolazak skupine, a sve počinje protiv Portugalaca. Prije susreta je atmosfera u ekipi dobra.

"Stanje je neobično i čudno zbog toga što smo imali samo dan-dva za pripreme, ali je atmosfera zdrava, dobri smo. Kroz kvalifikacije koje nisu bile idealne smo se spojili kao grupa i disali kao jedno, to se nastavilo i sad", poručio je kapetan.

Za Portugal je sve spremno usprkos kratkom vremenu, a Moro naglašava da je često prva utakmica na prvenstvu i ona najvažnija koja određuje smjer svega.

"Pogledali smo neke snimke Portugala i izbornik je dao smjernice iako imamo još neke analize. Vjerujemo da možemo ostvariti pozitivan rezultat. Svaka je utakmica važna, ali kako otvoriš, tako i atmosfera raste i ako budemo koncentrirani i na svom maksimalnom nivou možemo do pozitivnog rezultata."

Ova ekipa je zajedno već dosta dugo i to bi mogla biti snaga na ovom čudnom turniru za koji nije bilo mnogo vremena za pripremu. To što se igrači poznaju može nadoknaditi manjak treninga.

"Već smo dosta kvalifikacija i velikih natjecanja prošli skupa i sigurno smo bogati i pametniji. Bez obzira na to sve, ako ne budemo dobri kad bude trebalo, to ništa neće značiti. Prvenstvo je za sebe, utakmica je za sebe i analiza je ključna jer nema vremena za pripremu."

Hrvatska je na turnir prošla pomalo dramatično preko kvalifikacija u kojima se u zadnjim kolima dosta toga trebalo poklopiti. Mladi Vatreni nisu ovisili o sebi, ali su prošli i to daje dodatni motiv da pokažu što znaju.

"Na kraju smo na sretan način završili na Prvenstvu iako sam cijelo vrijeme govorio da smo najkvalitetnija ekipa u skupini. Sami smo se nesretnim okolnostima doveli u tešku situaciju, ali nas je nagradilo i moramo maksimalno iskoristiti tu priliku što smo tu na velikom natjecanju."

Moro je u U-19 reprezentaciji igrao u porazu od Portugala, ali je i s U-17 vrstom izbacio istog suparnika pa se sa svojom generacijom Portugalaca dobro zna, ali nije provjeravao koliko je istih igrača u odnosu na te utakmice.

"Iskreno se ne sjećam je li netko od tih igrača tu, nisam gledao. Ostao je od tog U-19 poraza gorak okus, ali se sjećam da smo u elitnom kolu U-17 izbacili tu generaciju. Možda imaju i oni dodatni motiv, imamo i mi i očekujem zanimljivu utakmicu."

Hrvatska je od dolaska izbornika Bišćana jako efikasna prema naprijed, a Moro se nada da se ta razina igre može prenijeti i na razinu više i moćne reprezentacije na Euru.

"U svakoj liniji moraš biti na vrhunskoj razini, ovo je već seniorski nogomet, a ne U-19 ili U-17. Jedino uz maksimalnu koncentraciju, igru i kvalitetu možeš napraviti rezultat", zaključio je kapetan.

FOTO: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!