Nogomet

Oslabljeni Poljaci namučili Engleze, Kleinheisler zabio u pobjedi Mađarske

Branimir Korać • srijeda, 31.03.2021.
Oslabljeni Poljaci namučili Engleze, Kleinheisler zabio u pobjedi Mađarske

Skupina I donijela je tri susreta trećeg kola i pobjede favorita. U najjačem dvoboju Engleska je s 2:1 bila bolja od Poljske...

Engleska je autoritativno odradila prva dva kola, pokazala da je favorit skupine, a u trećem kolu je također slavila, doduše uz probleme protiv oslabljene Poljske. Poljaci su došli bez Roberta Lewandowskog i još dvojice zaraženih igrača, ali Engleska je slavila golom tek u završnici susreta.

U 19. minuti Harry Kane je doveo Engleze u vodstvo i tu prednost održavali su sve do 58. minute kada John Stones gubi loptu na svojih 16 metara, a Jakub Moder zabija za 1:1. Pet minuta prije kraja Engleska ipak dolazi do pobjede, lopta odbijena nakon kornera dolazi do Harryja Maguirea koji iz voleja posprema loptu pod gredu za pobjedu.

Uvjerljivi su bili Mađari koji su gostovali kod Andore i upisali visoku pobjedu 4:1. Kvalitetniji gosti lakoćom su stigli do sva tri boda uz tri pogotka u drugom dijelu.

U završnici prvog poluvremena golom Attile Fiole stigli su do prednosti, a onda su u drugom dijelu Daniel Gazdag, Laszlo Kleinheisler i Loic Nego odveli Mađare na 4:0. U sudačkoj nadoknadi Marc Pujol samo je smanjio na 4:1.

Albanija je jednako tako kao favorit odradila posao u gostima kod San Marina. Doduše nije bila toliko efikasna, ali je uzela bodove bez velikog stresa.

Do 63. minute stvarala je prilike bez uspjeha, a onda je Rey Manaj zabio za vodstvo. Za mirnu završnicu pobrinuo se Myrto Uzuni koji je postavio konačnih 2:0 u 85. minuti.

Skupina I, treće kolo:
Engleska - Poljska 2:1
Andora - Mađarska 1:4
San Marino - Albanija 0:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!