Ostali sportovi

Marija Tolj peta na Europskom bacačkom kupu, slavila Portugalka Ca

HINA, Mihaela Bradovski • nedjelja, 09.05.2021.
Marija Tolj peta na Europskom bacačkom kupu, slavila Portugalka Ca
Foto: Pixsell

Portugalka Liliana Ca pobjednica je Europskog bacačkog kupa u disku u Splitu, dok je jedina hrvatska diskašica Marija Tolj zauzela peto mjesto.

Ca je pobijedila sa daljinom od 62.80 metara u šestom hicu, druga je bila također Portugalka Irina Rodrigues (62.79), a treća Nijemica Shanice Kraft (62.05).

Tolj je s daljinom od 59.52 metara iz prve serije zauzela petu poziciju na stadionu Park mladeži.

Najbolja hrvatska sportašica i vladarica ove discipline Sandra Perković nije se pojavila u Splitu jer liječi ozljedu Ahilove tetive.

Kod kladivašica je pobijedila Poljakinja Malwina Kopron (72.82) i to senzacionalno ispred sunarodnjakinje i svjetske rekorderke Anite Wlodarczyk (72.37), dok je treća bila Francuskinja Alex Tavernier (70.55).

Poljska ima zlato i u ženskom koplju, a Maria Andrejczyk je s hicem od 71.40 metara osvojila zlato i postavila vodeći hitac ove sezone u svijetu. Druga je bila Nijemica Christina Hussong (66.44), a treća Bjeloruskinja Tatjana Haladovič (62.88).

U konkurenciji diskaša slavio je Mađar Janos Huszak s daljinom 64.35 metara ispred Islanđanina Valura Gusnasona (63.66) i Čeha Mareka Barte (63.33).

FOTO: Igor Kralj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!