Vodeni sportovi

Mladost se nije predala, Jug mora ponovno u Zagreb

Mihaela Bradovski • srijeda, 19.05.2021.
Mladost se nije predala, Jug mora ponovno u Zagreb
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Juga nisu iskoristili prvu meč loptu u borbi za naslov prvaka Hrvatske. Mladost je u Gružu slavila s 12:10 i smanjila je u finalnoj seriji na 2-1...

Jug je imao veliku priliku riješiti pitanje prvaka Hrvatske u svom bazenu u Gružu, no Mladost se vratila u seriju i vratila je neizvjesnost. Slavila je u Dubrovniku s 12:10 i smanjila na 2-1 u seriji.

Mladostaši se nisu predali, došli su u Dubrovnik po pobjedu i u tome su uspjeli. Četvrta utakmica na rasporedu je u Zagrebu i ako Mladost izjednači u seriji na 2-2, odluka o prvaku past će u petoj utakmici u Dubrovniku.

Ovdje je odmah bilo jasno kako je Mladost odlučna doći do pobjede i nije ovaj put dopustila Jugu da prelomi utakmicu na svoju stranu. U trenutku kada je Jug prvi put u susretu poveo, sredinom druge dionice s 4:3, Mladost je imala spreman odgovor i preko Miloša i Bukića napravila je preokret.

Na poluvremenu je na semaforu stajalo 5:5, a ključno je bilo razdoblje od sredine treće do rane faze četvrte četvrtine.

Mladost je od 6:6 otišla na 10:7 i Jug do kraja susreta više nije uspio zaprijetiti.

Jug su predvodili Luka Lončar s tri gola te s po dva Loren Fatović i Alexandros Papanastasiou. Kod Mladosti po tri gola postigli su Luka Bukić i Ante Visković.

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

1. HVL, doigravanje

finale

Jug AO12:9Mladost
Mladost8:10Jug AO
Jug AO10:12Mladost
Mladost12:8Jug AO
Jug AO11:12 **Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!