Vodeni sportovi

Mladost nakon drame penala postala novi prvak Hrvatske!

Matej Kačan • srijeda, 26.05.2021.
Mladost nakon drame penala postala novi prvak Hrvatske!
Foto: Pixsell

Nevjerojatna finalna serija vaterpolskog prvenstva Hrvatske došla je svom kraju u dramatičnom raspucavanju peteraca u kojem je slavila Mladost te je postala prvak po prvi put nakon 2008. godine...

Vaterpolisti Mladosti uspjeli su kompletirati sjajan podvig i preokret u finalnoj seriji prvenstva Hrvatske. Žapci su u petoj utakmici, u majstorici u Gružu slavili nakon boljeg izvođenja penala te su nadoknadili zaostatak od 0-2 u pobjedama.

Do prvog naslova nakon 2008. i 11. ukupno Mladost je stigla nakon 5:4 u raspucavanju nakon što je Xavi Garcia pogotkom za 7:7 samo 17 sekundi prije kraja odveo susret u penale. Tamo se u heroja prometnuo Ivan Marcelić.

Naime, vratar Mladosti je obranio dva udarca u raspucavanju, oba Lorenu Fatoviću. Prvi mu je udarac obranio u prvoj seriji, ali je u trećoj Popadić obranio Luki Bukiću. Pucalo se pet serija bez pobjednika, a onda su se pucači iz prve ponovili u šestoj.

Opet je u dvoboju Fatović-Marcelić kao pobjednik izašao vratar, a onda je Cosmin Radu svoj udarac pogodio i donio ogromno slavlje i šok za Mladost. U napadački siromašnom regularnom dijelu je dva gola za Mladost zabio Andro Bušlje, dok je kod Juga jedini dva gola postigao Paulo Obradović.

1. HVL, finale:
Jug - Mladost 11:12*p (7:7)

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

1. HVL, doigravanje

finale

Jug AO12:9Mladost
Mladost8:10Jug AO
Jug AO10:12Mladost
Mladost12:8Jug AO
Jug AO11:12 **Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!