Vodeni sportovi

Mladost izborila majstoricu u Gružu

Matej Kačan • subota, 22.05.2021.
Mladost izborila majstoricu u Gružu
Foto: Pixsell

Vaterpolisti Juga uspjeli su prosuti 2-0 vodstvo u seriji finala 1. HVL te naslov moraju tražiti u majstorici u Gružu. Mladost je u Zagrebu slavila s 12:8 i izjednačila seriju...

Velikim povratkom u seriji, ali i preokretom u samoj utakmici su vaterpolisti Mladosti izborili majstoricu finala 1. HVL koja će se igrati u Gružu. Jug je imao 2-0 u seriji i 3:1 nakon prve četvrtine, ali mora u peti susret.

Jug je posljednje vodstvo imao s 4:2 početkom druge dionice, ali onda Žapci kreću i već do poluvremena je 6:4 nakon serije od 4:0, a u trećoj četvrtini Luka Bukić s dva gola u nizu potpuno razbija Dubrovčane i Mladost ima 9:5.

Mladost je samo nastavila u posljednjoj dionici te je golovima Radua i Vrlića došla do 11:5 i do kraja je sve bilo samo odrađivanje posla. Na kraju je Mladost slavila s 12:8 te će se majstorica igrati u srijedu.

Josip Vrlić je vodio Mladost s tri pogotka, po dva su dodali Bukić, Radu, Lovre Miloš te Ante Visković. Kod blijedog Juga su dva gola zabili Filip Kržić i Loren Fatović.

1. HVL, finale:
Mladost - Jug 12:8 (2-2)

FOTO: Matija Habljak/PIXSELL

1. HVL, doigravanje

finale

Jug AO12:9Mladost
Mladost8:10Jug AO
Jug AO10:12Mladost
Mladost12:8Jug AO
Jug AO11:12 **Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!