Vodeni sportovi

Jug slavio u Gružu protiv Mladosti i poveo s 1-0 u finalnoj seriji

Branimir Korać • subota, 08.05.2021.
Jug slavio u Gružu protiv Mladosti i poveo s 1-0 u finalnoj seriji
Foto: Pixsell

Jug i Mladost krenuli su u finalu seriju hrvatskog prvenstva, a prvi susret u Dubrovniku pripao je domaćinu. Jugaši su slavili s 12:9 i obranili domaći bazen...

U burnom tjednu u kojem je Jug na neobičan način izborio finale hrvatskog prvenstva, u tjednu prepucavanja i optuživanja koje nikom nije trebalo, Jug i Mladost krenuli su u borbu za naslov prvaka Hrvatske. Jug je u prvoj utakmici u Gružu bio bolji i odnio je pobjedu 12:9.

Jug je već u prvoj četvrtini preuzeo kontrolu nad susretom. Odvojio se na dva gola prednosti pogocima Lončara i Benića za 3:1 i Mladost je došla u poziciju da mora hvatati zaostatak.

U drugoj dionici Jug je otišao i na plus tri, no nakon toga upao je u malu realizatorsku krizu, Mladost je uspjela do odlaska na poluvrijeme povezati dva gola preko Luke Bukića i Marina Dašića te je smanjila na 6:5.

Na ulasku u drugo poluvrijeme Mladosti je trebalo čak sedam minuta za novi pogodak što je Jug iskoristio za novo odvajanje na tri gola prednosti, a Mladost do krajka susreta nije se uspjela spustiti ispod minus dva.

Najbolji kod Juga bili su Alexandros Papanastasiou i Paulo Obradović s po tri gola. Kod Mladosti Ivan Marcelić imao je 14 obrana, a Josip Vrlić postigao je tri gola.

FOTO: Grgo Jelavić/PIXSELL

1. HVL, doigravanje

finale

Jug AO12:9Mladost
Mladost8:10Jug AO
Jug AO10:12Mladost
Mladost12:8Jug AO
Jug AO11:12 **Mladost

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!