Košarka

Split ostao na životu, Zadar nestao u produžetku

Branimir Korać • ponedjeljak, 31.05.2021.
Split ostao na životu, Zadar nestao u produžetku
Foto: Pixsell

Zadar je propustio prvu meč loptu u finalu doigravanja PH, Split je u produžetku slavio na Gripama s 83:75. Domaćin je pobjedu izvukao na krilima sjajnog nastupa Roka Lenija Ukića...

Nakon lošeg izdanja u prva dva susreta, Split je napokon odigrao pravu utakmicu. U trećoj utakmici finalne serije protiv Zadra slavio je u produžetku s 83:75.

Zadar je u ovaj susret ušao s manjim pritiskom nego u prva dva, imao je sjajno otvaranje, ali nije uspio zadržati visoku prednost koju je stekao. Roko Ukić odigrao je fantastičnu utakmicu, bio je iznimno motiviran i nije htio da serija završi tako brzo i na takav način.

Zadar je furiozno otvorio utakmicu i poveo je s 21:6, činilo se kako će to biti još jedna mizerna večer za Splićane, ali nisu odustajali i do odmora su se spustili na samo šest poena minusa.

U prvom dijelu i jedni i drugi ostali su bez bitnih igrača, fizički su se sukobili Luković i Bursać, prijetilo je težom eskalacijom, ali na vrijeme su razdvojeni. Obojica su isključeni, a to se pokazalo kao veći hendikep za Zadrane.

Split je u nastavku pokušavao izbrisati zaostatak i napokon je uspio tri minute prije kraja. Jordano je ubrzo tricom vratio prednost na stranu zadra, uzvratio je Ukić poravnanjem na 74:74 da bi do kraja regularnog dijela i jedni i drugi propustili prilike za preuzimanje novog vodstva te se otišlo u produžetak.

Tamo je Zadar odigrao loše, nije ubacio ništa iz igre i Split je tih pet minuta dobio s 9:1.

Ukić je susret završio s 30 poena i pet asistencija, a Marin Marić je ubacio 14 poena uz devet skokova. Kod Zadra Justin Carter upisao je 16 poena i šest skokova.

FOTO: Ivo Čagalj/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!