Košarka

Spektakl na Višnjiku: Zadar u sjajnoj atmosferi proslavio naslov prvaka!

Branimir Korać • subota, 05.06.2021.
Spektakl na Višnjiku: Zadar u sjajnoj atmosferi proslavio naslov prvaka!
Foto: Pixsell

Zadar je prvak Hrvatske! U već zaboravljenoj fantastičnoj atmosferi na Višnjiku, Zadrani su na krilima fanatičnih navijača razbili Split s 84:57 i u majstorici finala doigravanja hrvatskog prvenstva stigli su do titule prvaka...

Spektakl na Višnjiku! Unatoč epidemiološkim mjerama, na tribine je ušlo nekoliko tisuća navijača i stvorili su fantastičnu atmosferu. Nosili su svoju momčad do pobjede i titule prvaka nakon 13 godina čekanja.

Bilo je to ono što je najviše nedostajalo, vratili smo se u dane kada je to u Zadru u važnim utakmicama bilo pod normalno i samo potvrdili koliko je nedostajalo. Nadamo se da kao epilog svega neće biti posljedica i da će sve ostati na spektaklu.

Zadar je na parketu radio ono što rade momčadi koje imaju ovakvu podršku s tribina. Igrao je s većom energijom, bio je u svakom segmentu bolji i u potpunosti je izdominirao ovom sezonom. Titula seniorskog prvaka, titula juniorskog prvaka i trofej Kupa Krešimira Ćosića, sve to ove sezone pripada Zadranima.

O samoj utakmici nema se što puno reći. Split je krenuo s 5:0, ali Zadar je odgovorio s 14:2 i dalje je sve bilo u znaku domaćina. Prednost je samo rasla, Zadrani su igrali odlično dok je Split potpuno podbacio. Roko Ukić je jedini nešto pokušavao, ostali se nisu pojavili na utakmici.

Već na poluvremenu bilo je plus 20, u drugom dijelu probijena je i granica od 30 poena i brzo je bilo jasno tko će noćas slaviti.

Sjajnu utakmicu odigrao je Antonio Jordano koji je ubacio 22 poena, šutirao je iz igre samo za tri poena i to sjajnih 7/11. Chinanu Onuaku je upisao 19 poena i 15 skokova.

Splićani su imali čak 17 skokova manje i svega pet asistencija. Iz igre su imali u 40 minuta tek 17 ubačaja, a Ukić je sa 17 poena bio jedini dvoznamenkasti.

Zadar nije slavio na Gripama, ali kako je i rekao Veljko Mršić nakon utakmice, isplatilo se izgubiti dva puta u Splitu da bi se u ovoj atmosferi podignuo pehar.

Potpuno zasluženo Zadar odnosi titulu prvaka, bio je najbolji tijekom cijele sezone, a Split je napravio sve da zagužva ovu seriju. S parketa je ispraćen pljeskom, a Zadrani su započeli sa slavljem koje će dugo trajati.

FOTO: Dino Stanin/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!