EP 2020., nokaut faza, Osmina finala, 27.06.2021, 21:00 h, Sevilla, La Cartuja
Suci: Felix Brych, Mark Borsch, Stefan Lupp (Njemačka)
Belgija
Belgija
Thorgan Hazard 42'
1:0(1:0) Portugal
Portugal

Portugal predaje krunu, Belgija krasnim golom izborila četvrtfinale s Italijom

Jan Šneler • nedjelja, 27.06.2021.
Portugal predaje krunu, Belgija krasnim golom izborila četvrtfinale s Italijom

Portugal neće obraniti titulu europskog prvaka. U osmini finala zaustavila ga je Belgija koja je u tijesnom dvoboju odnijela pobjedu 1:0. Strijelac pogotka za prolaz bio je Thorgan Hazard...

Belgija
Portugal
Belgija
Portugal
1
Thibaut Courtois
2
Toby Alderweireld
5
Jan Vertonghen
3
Thomas Vermaelen
15
Thomas Meunier
8
Youri Tielemans
6
Axel Witsel
16
Thorgan Hazard
(do 90'+5')
7
Kevin De Bruyne
(do 48')
9
Romelu Lukaku
10
Eden Hazard
(do 87')
Pričuvni igrači
14
Dries Mertens
48'
11
Yannick Carrasco
87'
19
Leander Dendoncker
90'+5'
 
 
Trener
Roberto Martinez
1
Rui Patricio
20
Diogo Dalot
4
Ruben Dias
3
Pepe
5
Raphael Guerreiro
8
Joao Moutinho
(do 55')
26
Joao Palhinha
(do 78')
16
Renato Sanches
(do 78')
10
Bernardo Silva
(do 55')
7
Cristiano Ronaldo
21
Diogo Jota
(do 70')
Pričuvni igrači
23
Joao Felix
55'
11
Bruno Fernandes
55'
9
Andre Silva
70'
13
Danilo Pereira
78'
24
Sergio Oliveira
78'
Trener
Fernando Santos

Poznat je i četvrti četvrtfinalist na ovogodišnjem Europskom prvenstvu. Nakon Italije, Danske i Češke, plasman među osam najboljih, nakon pobjede nad Portugalom (1:0), izborila je Belgija.

Od ovog susreta mnogi su očekivali spektakl, kišu golova, brojne prilike i lijepi nogomet, a pretpostavljamo da su ostali razočarani. Uz svu moć koju posjeduje u napadu, Belgija je pokazala jako malo, a Portugal večeras gol nije htio, premda je u prvom dijelu također djelovao limitirano.

U prvih 45 minuta, osim pobjedničkog pogotka, nismo vidjeli mnogo. Portugal je bio nešto konkretniji, imao je rano priliku Diogo Jota, ali loše je pucao. Kontrolirani nogomet ograničenog rizika bio je smjer kojim su obje momčadi krenule.

Ipak, u 42. minuti vidjeli smo naznake da bi se nešto moglo promijeniti. Sjajan udarac Thorgana Hazarda s dvadesetak metara pogodio je mrežu Portugala i Belgijci su došli do prednosti koja se pokazala dovoljnom za prolaz.

U nastavku susreta, zbog ozljede je teren morao napustiti Kevin De Bruyne, a to je prilično zabrinjavajuća činjenica za Roberta Martineza. Belgija je nastavila s čvrstim obrambenim blokom i vrlo umjerenim rizikom u napadu. Većinom se oslanjala na snagu Romelua Lukakua koji leđima smiruje loptu i proigrava igrače u kontri.

S druge strane, Portugalci nisu imali što izgubiti i kretali su sve više prema naprijed, praktički preselivši igru u polje Belgije. Najbolje šanse Portugal je imao u posljednjih desetak minuta.

U 82. minuti nakon kornera, s par metara je glavom pucao Ruben Dias, no njegov udarac ide točno po sredini gola i Thibaut Courtois to lakoćom brani. Samo minutu kasnije, iskosa s petnaestak metara probao je udarac Raphael Guerreiro, ali on pogađa stativu.

Probali su još kasnije i Andre Silva, a opasan udarac u samoj završnici uputio je Joao Felix, no rezultat se nije mijenjao. Belgija je prošla u osminu finala, iako nije prezentirala igru koja oduševljava, a moguće da je ostala bez De Bruynea.

S druge strane Portugal već nakon osmine finala ispada s turnira i pridružuje se ostalim prvacima koji nisu uspjeli obraniti naslov (jedini kojemu je to uspjelo bila je Španjolska). Dodajmo još kako će u četvrtfinalu Belgija igrati protiv Italije. Susret je na rasporedu 2. srpnja u Münchenu.

EP 2020., nokaut faza

osmina finala

Wales0:4Danska
Italija2:1 *Austrija
Nizozemska0:2Češka
Belgija1:0Portugal
Hrvatska3:5 *Španjolska
Francuska4:5 **Švicarska
Engleska2:0Njemačka
Švedska1:2 *Ukrajina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!