Ostali sportovi

Francuzi nakon velike borbe ipak preskočili Egipat za finale

Matej Kačan • četvrtak, 05.08.2021.
Francuzi nakon velike borbe ipak preskočili Egipat za finale

Prvi finalist rukometnog olimpijskog turnira ipak su rukometaši Francuske. Oni su nakon velike borbe i teškog susreta ipak svladali Egipat dobrim drugim dijelom...

Rukometaši Francuske očekivano su izborili finale Olimpijskih igara i novu medalju. No, polufinale protiv Egipta proteklo je dosta čvrsto i mnogo teže od očekivanog.

Francuzi su slavili 27:23, ali to nije pravo ogledalo dvoboja u kojem su se Egipćani jako dobro držali u egalu kroz tri četvrtine utakmice. Čak je sjajnim ulaskom Egipat imao i 5:1 te 7:4, a u prvom dijelu koji je završio 13:13 Francuska nije imala vodstvoveće od gola razlike.

U drugom poluvremenu Francuzi su se ipak malo po malo odvajali pa golom za 22:19 po prvi put imaju tri pogotka razlike i Egipat se do kraja neće približiti i ozbiljnije ugroziti Francuze.

U posljednjih deset minuta je prednost i narasla pa se kretala oko četiri ili pet pogodaka razlike, a stala je na 27:23. Koliko je utakmica bila teška ocrtava činjenica da su Francuzi imali samo četiri strijelca.

Kvartet Remili-Mem-Karabatić-Descat zabio je sve golove, a najviše je povukao Remili s devet pogodaka. Kod Egipta je šest pogodaka zabio Omar. Francuska u finalu čeka boljeg iz klasika Španjolska - Danska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!