Tenis

Kyrgios izgubio kontrolu u tie-breaku i otišao u poraz

Mihaela Bradovski • utorak, 10.08.2021.
Kyrgios izgubio kontrolu u tie-breaku i otišao u poraz

Nick Kyrgios najzvučnije je ime koje se oprostilo od turnira u Torontu u kasnom dijelu programa. Njega je eliminirao Reilly Opelka...

Nick Kyrgios oprostio se od turnira u Torontu na samom njegovom početku. Čak je i imao priliku otići do pobjede, ali dogodilo se ono što mu se često dogodi, sudačka odluka koja je bila dvojbena, a Kyrgiosa je potpuno izbacila iz takta. Kod 6:4, 6:6 i 4:4 u tie-breaku, Opelka je na mreži spremio lagani volej, a Kyrgios je bio uvjeren kako je Amerikanac nogom dirao mrežu. Sudac to nije prihvatio, Kyrgios je pao i otišao u poraz.

Tri seta igrali su i Tommy Paul i Vasek Pospisil, a Paul je odnio pobjedu u tri seta iako je Pospisil uzeo prvi set u 13. igri. Nastavak susreta ipak je pripao Amerikancu koji je prošao dalje.

John Millman u dva seta izbacio je Ričardasa Berankisa. Odradio je dobar meč iako je trebao posao završiti i ranije. Tri puta je imao break prednosti u drugom setu, ali tek u tie-breaku upisao je pobjedu.

Nakon što su prošlog tjedna obojica eliminirani u dva seta na startu turnira u Washingtonu, Daniel Evans i Alexander Bublik tražili su iskupljenje u Torontu. Na kraju ga je dobio Bublik koji je slavio s dva puta po 6:4.

Južnoafrikanac Lloyd Harris prošlog tjedna svladao je Rafaela Nadala, a u Torontu je krenuo glatkom pobjedom protiv Braydena Schnura. Kanadski kvalifikant uhvatio je tek pet gemova.

Masters 1000 Toronto, prvo kolo:
Reilly Opelka (SAD) - Nick Kyrgios (Australija, WC) 4:6, 7:6(4), 6:4
Tommy Paul (SAD, Q) - Vasek Pospisil (Kanada, WC) 6:7(5), 6:2, 6:3
John Millman (Australija) - Ričardas Berankis (Litva, Q) 6:3, 7:6(4)
Alexander Bublik (Kazahstan) - Daniel Evans (Velika Britanija) 6:4, 6:4
Lloyd Harris (Južna Afrika) - Brayden Schnur (Kanada, Q) 6:3, 6:2

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!