Ostali sportovi

Marina Kaštela dočekuje Mladost u utakmici vikenda

Sportnet, Mihaela Bradovski • petak, 17.12.2021.
Marina Kaštela dočekuje Mladost u utakmici vikenda

Odbojkašice i odbojkaše u nadolazećim danima očekuju novi sportski izazovi. Iako novakinje u Superligi, odbojkašice Velog Vrha pokazale su već do sada da nisu u odabrano društvo ušle slučajno već da tu misle i ostati.

Tatjana Tonković, trenerica odbojkaškog kluba Veli Vrh iz Pule, kluba koji je ispadanjem Poreča iz Superlige postao jedini predstavnik Istarske županije u najjačoj hrvatskoj ligi ovako je najavila 11. kolo Superlige, posljednje u prvom dijelu sezone:

VELI VRH – BRDA, subota 18. prosinca, 20.00 sati

Utakmica u kojoj nema izrazitog favorita. One su odmah iza nas na tablici, s istim skorom 2-8 i jednim bodom manje od nas. Dakle može biti svega na toj utakmici, no mi ćemo se svakako potruditi da ih kod kuće pobijedimo. Nadam se samo da ćemo biti kompletne.

KAŠTELA – ENNA VUKOVAR, subota 18. prosinca, 17.00 sati

Vukovarke su po meni svakako favoriti u ovom susretu. Igraju odlično cijelu sezonu, izgubile su samo od Marina Kaštela u prvom kolu. Bez obzira što igraju u gostima kod nezgodnih Kaštelanki, prednost dajem njima.

RIJEKA CO – OSIJEK, subota 18. prosinca, 19.30 sati

Osijek je dobra ekipa, pogotovo obrambeno. U ovom susretu prednost dajem Riječankama, kako zbog domaćeg terena i dobre forme u posljednje vrijeme, tako i zbog kvalitetnijeg sastava.

SPLIT – DINAMO, subota 18. prosinca, 20.00 sati

Gošće iz Zagreba su u prednosti. Izgubile su posljednji susret protiv Rijeke CO i sigurno si neće dozvoliti još jedan poraz protiv mlade ekipe Splita, bez obzira što igraju na njihovom terenu.

KARLOVAC – DUBROVNIK, subota 18. prosinca, 19.00 sati

Karlovčanke jako dobro poznajemo jer smo zajedno ušle ove sezone u Superligu pa se dugo znamo iz Prve lige. Ekipa vrlo slična nama i uvijek nam je teško igrati protiv njih. Protiv Dubrovnika su svakako favoriti, pogotovo jer igraju kod kuće.

MARINA KAŠTELA – MLADOST, subota 18. prosinca, 20.00 sati

Derbi kola, ali i derbi cijele Superlige. Radi se o dvije naše trenutno najbolje ekipe, a laganu prednost dajem gošćama, Mladosti. Smatram da imaju više iskustva igranja ovakvih jakih utakmica. Igrali smo i s jednima i drugima i osjetili njihovu snagu. Zapravo je nezahvalno predviđati pobjednika u ovom doista pravom derbiju.

Centrometal je vrlo iskusna momčad koja svakog suparnika natjera da pokaže svoj maksimum. Momčad iz Nedelišća godinama uspješno vodi trener Siniša Novak koji pred posljednji susret prvog dijela Superlige u kojem im u goste dolazi Zadar ima problema s dvoranom. Naime, njihov je Aton zauzet zbog božićnih događanja pa će utakmicu 11. kola odigrati u OŠ Štrigova.

Pred tu, ali i ostale utakmice 11. kola Superlige trener Siniša Novak kaže:

CENTROMETAL – ZADAR, subota 18. prosinca, 18.00 sati

Mi smo posljednje utakmice jako dobro odigrali, pobijedili Kaštelane u gostima tako da vjerujem u našu pobjedu protiv mlade ekipe Zadra. Zapravo će nam najveći problem biti nakon utakmice jer smo ostali bez dvorane do kraja godine pa ćemo morati improvizirati i snalaziti se. Nadam se samo da se to neće osjetiti na našoj formi u drugom dijelu Superlige u siječnju.

MLADOST – RIJEKA, petak 17. prosinca, 19.00 sati

Nema se tu što puno prognozirati, Mladost je izraziti favorit u toj utakmici.

SISAK – MURSA OSIJEK, subota 18. prosinca, 17.00 sati

Obzirom da Tepavac još uvijek ne igra zbog ozljede za Sisak, Mursa Osijek svakako je favorit jer su kvalitetnija i bolja momčad.

SPLIT – KITRO VARAŽDIN, subota 18. prosinca, 17.00 sati

Neizvjesna utakmica u kojoj će presuditi igranje ili neigranje Igora Omrčena za Split. To je utakmica koja bi mogla otići i u pet setova, a ukoliko Omrčen ne nastupi Varaždinci su u prednosti za pobjedu.

GORICA – MARSONIA, subota 18. prosinca, 15.00 sati

Bez obzira što Gorica igra kod kuće, Marsonia je u prednosti jer su u dosadašnjem dijelu Superlige puno više pokazali. No s druge strane i Goricu mora jednom konačno krenuti, a Marsonia je baš dobar protivnik za prvu pobjedu.

RIBOLA KAŠTELA – ROVINJ susret su odigrali rezultatom 3:0 (25:22, 25:15, 25:17).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!