Rukomet

Horvat: 'Ovakve utakmice nam trebaju da vidimo na kakvom smo putu'

Matej Kačan • srijeda, 05.01.2022.
Horvat: 'Ovakve utakmice nam trebaju da vidimo na kakvom smo putu'

Izbornik hrvatskih rukometaša Hrvoje Horvat i krilni igrač Ivan Čupić najavili su pripremne susrete Hrvatske s BiH i Rusijom na prijateljskom Croatia Cupu...

Nakon teških priprema prošaranih problemima s koronavirusom i ozljedama, hrvatske rukometaše čekaju prve pripremne utakmice s igračima iz Bundeslige. Na Croatia Cup stižu BiH i Rusija.

Jedan od najiskusnijih u omčadi, krilni igrač Ivan Čupić nada se dobroj igri i pokazivanju onog što se dosad radilo na treninzima.

"Dosta treninga, taktike i analize. Iskreno, nismo se opterećivali ni Bosnom ni Rusijom. S tim krećemo danas, imamo dva dana, treninge i video da analiziramo BiH koja je sigurno jedna ozbiljna ekipa. Mislim da će to biti kvalitetan Croatia Cup, i mi smo u drukčijoj situaciji s ozljedicama i koronom. No, dobro smo radili, moramo to početi pokazivati na terenu i nadam se da će se već protiv Bosne vidjeti pomak, kako u obrani, tako i napadu", poželio je Čupić.

Hrvatska ima problema s ozljedama i koronom pa je izbornik Hrvoje Horvat primoran mijenjati, ali će utakmice s BiH i Rusijom poslužiti da se te promjene, kao i rad na treninzima testiraju.

"To su sigurno utakmice koje nam trebaju i koje nam pokazuju na kakvom smo putu u stvarima koje želimo igrati. Situacija je takva da smo opet ušli u promjene, opet moramo nešto improvizirati u "pet do 12", ali baš za to nam takve utakmice služe", rekao je izbornik.

FOTO: HRS

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!