Ostali sportovi

Odbojkaši Mladosti upisali i drugu pobjedu na slovačkoj turneji

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 02.02.2022.
Odbojkaši Mladosti upisali i drugu pobjedu na slovačkoj turneji
Foto: Pixsell

Odbojkaši Mladosti slavili su i u drugom susretu slovačke turneje, u srijedu protiv Bratislave izvojevali su pobjedu od 3:0 (18, 17, 21) i trenutno drže treću poziciju Srednjeeuropske MEVZA lige sa 28 bodova i skorom 10-5...

Mladostašima još predstoji jedan susret u MEVZA ligi, 12. veljače u Domu odbojke protiv drugoplasiranog Merkur Maribora koji ima skor 11-2. No, veći je problem mladostašima četvrtoplasirani Calcit Kamnik sa skorom 8-5, ali i još tri susreta pred sobom, i koji u slučaju pobjeda prelaze na treću poziciju, a kako je peta AICH/DOB Zadruga domaćin Final Foura, na završni će turnir samo prva tri kluba, plus organizator.

U pobjedu Mladosti u Bratislavi Boris Buša ugradio je 15 poena, Kruno Nikačević 10, a Silva Franca i Ivan Zeljković po osam poena. Mladost je u ovom susretu imala 39 poena u napadu, domaćin 30, a momčad Bratislave je i imala veliki broj neforsiranih pogrešaka, čak 25, prema 14 mladostaša.

Ivan Zeljković, primač-pucač Mladosti, nakon susreta je rekao: "Peta utakmica nakon šest dana, a i taj šesti dan je bio put, i nagomilalo se umora. Srećom, nosimo puni plijen iz Slovačke, to smo i očekivali. Utakmicu protiv Bratislave smo dobili 'na mišiće', bila je teža nego dan ranije protiv Miyave, i fizički i psihički. Na kraju smo obavili super posao na što smo jako ponosni."

Po povratku kući mladostaše čeka ponovno novo putovanje. "Okrećemo se suboti i derbiju Superlige protiv Ribola Kaštela u gostima. Nakon toga nas sljedeću srijedu čeka polufinale Kupa Hrvatske s Kitro Varaždinom, a nadamo se i pobjedi idući vikend u Domu odbojke protiv Maribora, uz neki možebitni kiks Kamnika do tada, što bi nas odvelo na Final Four MEVZA lige."

FOTO: Luka Stanzl/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!