Tenis

Gojo u dva teška seta izbacio trećeg nositelja za četvrtfinale

Matej Kačan • srijeda, 09.02.2022.
Gojo u dva teška seta izbacio trećeg nositelja za četvrtfinale
Foto: Pixsell

Borna Gojo nastavlja s dobrim nastupima u Indiji. Preko kvalifikacija stigao je do glavnog ždrijeba pa i četvrtfinala Challengera, a na putu j srušio trećeg nositelja...

Hrvatski tenisač Borna Gojo plasirao se u četvrtfinale Challengera u indijskom Bengaluru, a do tog je stadija turnira stigao izbacivši trećeg nositelja, Australca Aleksandra Vukića.

Vukić je čak 150 mjesta bolje rangirani tenisač na ATP ljestvici, ali Gojo je uspio slaviti u dva seta i tek nešto više od sat i pol.

U prvom setu Gojo je morao izvesti preokret. Rano su krenuli problemi na servisu pa Vukić radi break i vodi s 3:1, ali Gojo vraća za 3:3, i to nakon što je pri 3:1 spasio još dvije break šanse. Potom su servisi stabilni, sve do završnice seta.

Pri 5:5 opet je hrvatski tenisač u problemima, Australac ima 30:40 i šansu za novi break, ali Gojo spašava i odmah u sljedećem gemu oduzima servis bez dopuštenog poena za 7:5 i set.

U drugom setu Gojo je taj koji vrši pritisak na servis. Pri 1:0 već ima prvu break šansu i 30:40. Vukić je to spasio, ali spasa nema u šestom gemu kad opet Gojo radi 0:40, ali ovaj put koristi drugu loptu.

Do kraja nije bilo uzbuđenja, Gojo je vrlo sigurno priveo meč kraju za 6:3 i lijepo iznenađenje. U četvrtfinalu igrat će protiv boljeg iz dvoboja petog nositelja Altuga Celikbileka i Kimmera Coppejansa.

Challenger Bengaluru, osmina finala:
Borna Gojo (Hrvatska) - Aleksandar Vukić (Australija, 3) 7:5, 6:3

FOTO: Sanjin Strukić/PIXSELL

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!