Tenis

Argentinci upješni u Riju, Carreno-Busta i ostali Španjolci razočarali

Matej Kačan • četvrtak, 17.02.2022.
Argentinci upješni u Riju, Carreno-Busta i ostali Španjolci razočarali

Od četiri meča u osmini finala ATP-a u Rio de Janeiru, u čak tri bili su poraženi Španjolci, a u onom jednom preostalom ionako je bio španjolski dvoboj...

Odličan argentinski dan na ATP turniru u Rio de Janeiru odradio je Diego Schwartzman. Prvi argentinski reket i treći nositelj turnira nije imao problema.

On je Španjolca Pedra Martineza deklasirao za sat i pol dopustivši mu po samo gem po setu. U četvrtfinalu pridružio mu se i sunardonjak Federico Coria koji je izbacio iskusnog Fernanda Verdasca.

Nakon što je Coria uzeo prvi set u tie-breaku, veteran iz Španjolske uzvraća sa 6:4. No, nije ovo španjolski dan pa Coria sa 6:4 dolazi do drugog seta i plasmana u osam najboljih.

Tamo se neće naći četvrti nositelj Pablo Carreno-Busta. On je loš španjolski dan upotpunio porazom od Talijana Fabija Fogninija u čak tri seta i tri sata tenisa.

Teškom mukom za preko sat vremena Busta je uzeo prvi set sa 7:5, ali potom sllijedi preokret. Druga dva seta bila su gotovo jednako duga i teška, a Fognini ih je uzeo sa 6:4 i 6:3 te stigao do pobjede.

Jedini Španjolac koji je prošao u noći sa srijede na četvrtak bio je Pablo Andujar, i to u španjolskom dvoboju protiv osmog nositelja Alberta Ramosa.

Bio je to također jako dug i težak meč, također je išao u tri seta i trajao je tri sata i 13 minuta, a na kraju je Andujar bio bolji sa 7:5, 5:7 i 6:3.

ATP Rio de Janeiro, drugo kolo:
Fabio Fognini (Italija) - Pablo Carreno (Španjolska, 4) 5:7, 6:4, 6:3
Federico Coria (Argentina) - Fernando Verdasco (Španjolska) 7:6 (2), 4:6, 6:4
Pablo Andujar (Španjolska) - Albert Ramos (Španjolska, 8) 7:5, 5:7, 6:3
Diego Schwartzman (Argentina, 3) - Pedro Martinez (Španjolska) 6:1, 6:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!