Ostali sportovi

Hrvatska nastavlja s prihvatom ukrajinskih sportaša, stižu boksači i skakači u vodu

HINA, Matej Kačan • utorak, 15.03.2022.
Hrvatska nastavlja s prihvatom ukrajinskih sportaša, stižu boksači i skakači u vodu

HOO je obavijestio da hrvatski sportski savezi nastavljaju s lijepim gestama prihvata sportaša iz ratom zaraćene Ukrajine pa tako u Hrvatsku stižu i ukrajinski boksači te skakači u vodu...

Nacionalni sportski savezi iz članstva Hrvatskog olimpijskog odbora (HOO) nastavljaju s prihvatom sportaša i sportašica izbjeglih iz ratom zahvaćene Ukrajine, pa tako u Hrvatsku stižu ukrajinski predstavnici u skokovima u vodu i boksu, priopćeno je iz HOO-a.

Obveza im je ispuniti obrasce za svakog zbrinutog sportaša, trenera ili prateću osobu te ih dostaviti HOO-u koji posreduje u refundaciji financijskih sredstava iz Europskih olimpijskih odbora (EOO).

Nakon jedriličarskog, iz Hrvatskog saveza za skokove u vodu izvijestili su o prispijeću 28 članova ukrajinske reprezentacije, među kojima je 16 skakača i skakačica u vodu i devet trenera, u pratnji liječnika, fizioterapeuta i administrativne predstavnice istovrsnog ukrajinskog sportskog saveza.

Potvrđeno je da su Ukrajinci odlučili poslati u Hrvatsku svoje najbolje sportaše i trenere iz tog sporta, a budući da ne dolaze svi u zajedničkom aranžmanu, očekuje se da će za nekoliko dana biti svi na okupu.

Jednako tako, vrlo aktivan je i Hrvatski boksački savez, u čiju središnjicu je stigao popis predstavnika tog sporta koji bi privremeno utočište pronašli u Hrvatskoj. Među onima koji dolaze su i vrlo respektabilni boksači koji mogu biti od velike pomoći hrvatskim boksačkim uzdanicama.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Ostali sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!