Tenis

Borna Ćorić u odličnom meču do prve pobjede nakon više od godinu dana!

Branimir Korać • četvrtak, 24.03.2022.
Borna Ćorić u odličnom meču do prve pobjede nakon više od godinu dana!

Borna Ćorić se vratio! Na teren se vratio prošlog teniskog tjedna u Indian Wellsu, ali sada se vratio i pobjedama i to nakon više od godinu dana!

Od 5. ožujka i turnira u Rotterdamu kada je svladao Keija Nishikorija, Borna Ćorić je čekao na novu pobjedu na ATP Touru. Ozljeda ga je izbacila na godinu i četiri dana van mečeva, ali polako se vraća i stigla je i prva pobjeda.

Nije bio daleko niti u prvom meču na prošlom turniru u Indian Wellsu, Alejandro Davidovich Fokina bio je zreo za poraz, ali Ćorić tu nije uspio završiti meč.

Zato je uspio u prvom kolu Miamija gdje je igrao protiv iskusnog Fernanda Verdasca. Španjolac je do ovog meča imao više uspjeha u međusobnim dvobojima, slavio je i u zadnja tri međusobna dvoboja, međutim ovdje nije uspio.

Prvi set riješen je jednim breakom. Borna je jako dobro servirao i nije pružio nikakvu šansu Verdascu, dok je s druge strane kod 5:4 napravio break i uzeo prvi set.

U drugom setu Borna je poveo s 4:1, ali onda je stigla mini kriza, Verdasco je povezao četiri gema i napravio preokret. Ipak, nakon toga uslijedilo je Bornino razdoblje te serija od tri gema, od čega dva na servisu Španjolca za preokret i pobjedu 6:4, 7:5.

Ćorić u drugom kolu ima vrlo ozbiljan zadatak, čeka ga četvrti igrač svijeta Alexander Zverev kojeg je tri puta u pet međusobnih dvoboja svladao. Zadnji meč ipak je pripao Zverevu koji je na US Openu 2020. godine slavio s 1:6, 7:6, 7:6, 6:3.

Miami, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, PR) - Fernando Verdasco (Španjolska, Q) 6:4, 7:5

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!