Ostali sportovi

Odbojkašice u gostima preokrenule susret protiv Češke i uzvratile joj za poraz

Matej Kačan • subota, 11.06.2022.
Odbojkašice u gostima preokrenule susret protiv Češke i uzvratile joj za poraz

Četvrti susret za hrvatske odbojkašice u Zlatnoj ligi završen je trećom pobjedom u nizu, ovaj put protiv Češke u gostima kojoj je tako uzvraćeno za poraz u prvom kolu...

Hrvatska ženska odbojkaška reprezentacija upisala je i treću pobjedu u nizu u skupini B Zlatne europske lige. Hrvatska je u gostima svladala Češku s 3-1 i uzvratila joj je za poraz u prvom kolu.

Čehinje su tad u Varaždinu slavile s 3-0, a i sad su s 25:20 uzele prvi set. No, uslijedio je preokret i sjajna igra Hrvatske koja nije dopustila protivnicama više ni set.

Drugi set bio je uzbudljiv i tu je Hrvatska prelomila kad je uzela to s 25:23, a dalje je sve bio lakši posao s 25:20 i naposlijetku s uvjerljivih 25:12 protiv favoriziranih suparnica.

Mika Grbavica sa 16 bodova i Josipa Marković s 13 vodile su Hrvatsku, od čega je Grbavica imala 14 napadačkih poena, a Laura Miloš 11. Marković je uz Martinu Šamadan i Božanu Butigan predvodila blokerke s po tri bloka.

Kod Češke je sa 17 bodova prvo ime bila Gabriela Orvosova.Češka je na vrhu skupine B s devet bodova iz četiri utakmice, dok Hrvatska ima bod manje zbog 3-2 pobjede nad Slovakinjama. Slovačka ima samo taj jedan bod.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!